Viervoetervakanties: een weekendje weg met je hond of huisdier

Vlaanderen Vakantieland 14 april 2023

Er even tussenuit met je vrienden, geliefde of familie? Zalig. Maar wat met je immer trouwe hond of -wij discrimineren niet - goed afgetrainde kat? Verdienen zij geen vakantie in eigen land? Tuurlijk wel! Wij verzamelden prachtige logies voor mens en dier in heel Vlaanderen zodat jij een weekendje kan boeken met je allerbeste vriend.

Let op: bij sommige logeerplekken komt een extra kost kijken of is een maximum aantal dieren toegelaten. Vraag bij twijfel steeds de specifieke voorwaarden op bij de logiesuitbater.

Weekendje weg met je huisdier in West-Vlaanderen

Spoor 74 in de Westhoek is een moderne en comfortabele groepsvakantiewoning voor 32 personen. Je huisdier kan zich helemaal laten gaan in de grote buitenspeelruimte. Aan de Poperingse Paardenmarkt vind je dan weer Hotel Recour, een monumentaal pand waar honden zijn toegelaten in een aantal specifieke kamers en aan een kleine meerkost.

Liever wat gezelschap voor je viervoeter? Hove ter Hille in het Brugse Ommeland is een waar dierenparadijs waar ook jouw hond welkom is. Bovendien kan die (en je kinderen) kennismaken met damhertjes, kippen, schapen en zelfs een kangoeroe. 

Zin in een weekendje aan zee met je hond? In een aantal lodges van Kompas Camping Westende zijn huisdieren meer dan welkom. Of neem je hond mee naar Blankenberge. In het charmante Hotel Belle Epoque zijn, na overleg met de gastvrouw, huisdieren zeker welkom. Zo ook in Hotel Cosmopolite in Nieuwpoort. Het gastvrije en toegankelijke verblijf laat honden bijna overal toe. En zeg nu zelf: in de businessruimte hebben die niet zoveel te zoeken.

jongetje%20knuffelt%20hond%20in%20park

Weekendje weg met je huisdier in Oost-Vlaanderen

Trek eropuit met je huisdier richting de Vlaamse Ardennen en boek enkele overnachtingen in ’t Dagwant. Gelegen in een zee van groen kunnen jullie er heerlijk genieten van de atmosfeer. Zot van alle dieren? In B&B De Boskouter, een echte hondvriendelijke B&B, zijn niet enkel jouw honden en paarden enorm welgekomen, je vindt er ook een heleboel lieve beestjes en een hottub (voor mensen).

In het Meetjesland kan je terecht in Time To Logies, een gezellig huisje waar jij al je zorgen kan vergeten en waar je hond naar hartenlust kan spelen in de afgesloten tuin. Of trek eropuit naar de Driepikkel. Drie afzonderlijke logies die samen zijn te vatten in drie woorden: rust, natuur en dieren!

Meer zin in een citytrip? Hotel Ibis Gent Centrum Opera is perfect gelegen, op wandelafstand van alle historische plaatsen en de vele winkeltjes en terrasjes én heet je huisdieren meer dan welkom.

 

Weekendje weg met je huisdier in Antwerpen

Op naar de Kempen! Boek enkele overnachtingen in Vakantieverblijf Beestenboel en maak er kennis met 25 verschillende soorten dieren. Ook je eigen huisdier is toegelaten, mits een toeslag. Nog zo’n gezellige dierenbende vind je in B&B Hof van Loverrijk. Een biologische kinderboerderij waar jouw hond, na overleg en met een toeslag, zich helemaal kan uitleven! Zit je met een jonge puppy? Ga op socialiseringsweekend in De Berksvenhoeve en geniet van vakantie terwijl je pup kennis maakt met andere dieren en zelfs naar school kan.

In het Scheldeland kom je helemaal tot rust in Vakantiewoning Stil, een gezellig vakantiehuisje in het groene stiltegebied Weert waar ook huisdieren zijn toegelaten mits een toeslag.

Het Van der Valk hotel in Mechelen is niet alleen volledig rolstoeltoegankelijk maar ook aan je huisdier is gedacht! Boek er een van de kamers specifiek voorzien voor een verblijf met viervoeters.

familie%20met%20hond%20op%20een%20bankje%20in%20de%20heide
Kalmthoutse Heide - ©Mie de Backer

Weekendje weg met je huisdier in Vlaams-Brabant

Zin in een unieke vakantie in het Hageland? Trek eropuit naar B&B De Hanewijkhoeve en verblijf samen met je viervoeter in een van de landelijke kamers met eigen luxueuze badkamer (niet dat je hond daar bijzonder veel aan heeft). In vakantiewoning Hoeve Bailly kan je een weekendje herenboer spelen. Geniet van het prachtig erf of trek eropuit in het weidse landschap en breng gerust je hond mee. Het Warandehof heeft plek voor 36 personen, een binnenzwembad en, aan een meerkost, je favoriete huisdier! Samen met hun zes favoriete mensen kunnen ze er heerlijk genieten van vakantie.

Weekendje weg met je huisdier in Limburg

Meerdere huisdieren in je vakantiegroep? In de prachtige vakantiewoning Bie Jetteke te midden van de Voerstreek zijn acht personen en twee huisdieren welkom!

In Haspengouw vind je dan weer Hotel De Pastorie, het charmante hotel heeft een mooie budgetkamer op de benedenverdieping waar je kat of hondje meer dan welkom zijn.

Op zoek naar rust in de natuur? Vakantiewoning Het Zalige Hoekje ligt op een privépark in het Maasland en beschikt over een omheinde tuin waar hondjes vrij kunnen rondlopen.

In de Limburgse Kempen kunnen jij en huisdier heerlijk logeren in een oergezellige hostellerie waar jullie zich meteen thuis zullen voelen. Soete-Wey ligt middenin een natuurreservaat en vraagt een kleine toeslag. Voor huisdieren met benen in plaats van poten kan je terecht in vakantiewoning Heithoeve. Paarden kunnen overnachten in een ruime stal of een weide en je hond kan heerlijk rondrennen door de natuur op het terrein.

koppel%20met%20hond%20voor%20vakantiewoning
Vakantiewoning Bed en Bets in Vlaams-Brabant

Veelgestelde vragen over vakanties met huisdieren

Hoe weet ik of mijn huisdier is toegelaten op vakantie?

Regels rond huisdieren staan meestal vermeld bij de boekingsinformatie op de website. Soms zijn enkel specifieke huisdieren toegelaten of is er een maximum opgelegd. Twijfel je? Neem contact op met de logiesuitbater om je vragen uit te klaren.

Moet ik extra betalen voor mijn huisdier?

In sommige logies kan je je huisdier gratis meebrengen, bij anderen moet je een meerkost betalen. Die ligt vaak tussen de 10 en 50 euro en wordt vermeldt bij de boekingsinformatie.

Mogen alle huisdieren mee?

De meeste diervriendelijke vakantiewoningen of andere logies zijn voorzien op (kleinere) honden. Andere huisdieren zijn uiteraard ook toegelaten, afhankelijk van de grootte en na overleg met de uitbater. In een aantal logies kan je ook terecht met je paard, al zijn daar uiteraard extra voorzieningen aanwezig.

Is je huisdier meenemen naar een boerderij gevaarlijk?

Dieren zijn nooit 100% betrouwbaar. Op een logeerplek met veel andere dieren zijn akkefietjes dus ook niet ondenkbaar. Twijfel je aan het gedrag van jouw hond? Dan is het soms verstandiger om die thuis te laten.

Op stap met je huisdier

Heb jij je trouwe viervoeter altijd als een willen meenemen op vakantie? Wij verzamelden de mooiste diervriendelijke logies in Vlaanderen zodat ook jouw hond, kat of zelfs paard kan meegenieten van je weekendje weg.