Mechelen

Mechelen

Mechelen, wereldstad in zakformaat. 

Mechelen is een kunststad in meer dan de traditionele zin van het woord. De stad is zelf ook een kunstwerk. Ze combineert statige pracht met vernieuwende technologieën en historische cultuur met verfrissende hotspots. Altijd een bezoekje waard!

Tips

  1. Grote Markt: Het centrale plein van Mechelen met zijn historische gebouwen, terrassen en wekelijkse markten.
  2. De Sint-Romboutstoren biedt je een totaalbeleving: zowel de skywalk óp de 97m hoge Toren, als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring. 
  3. Het Begijnhof: Een UNESCO World Heritage Site met pittoreske huizen van een middeleeuws vrouwenklooster.
  4. Het Anker Brouwerij: Een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen, waar je kan proeven van de befaamde Gouden Carolus.
  5. 8 historische kerken: Mechelen heeft maar liefst 8 historische kerken in haar binnenstad. En het goede nieuws is: ze liggen op wandelafstand van elkaar!
  6. ZOO Planckendael: Een stoer en avontuurlijk dierenpark van 42 hectare met fantastische dieren en coole speelplekken.
  7. Museum Hof van Busleyden: Treed binnen in dit groots en prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden.
  8. Technopolis: een doe-centrum waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 alles over wetenschap en technologie ontdekken.

Meer inspiratie

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over Kunststad Mechelen?