Een bed uit de duizend: 21 originele overnachtingen in Vlaanderen

Vlaanderen Vakantieland 21 april 2023

Vakantieverhalen, vaak klinken ze hetzelfde. En vaak luisteren we ernaar uit beleefdheid. Maar hoeft jouw vakantieverhaal ook zo doorsnee te zijn? Absoluut niet! Daarom verzamelden wij de uniekste, origineelste en meest bijzondere logies in Vlaanderen, zo ben je niet alleen zeker van een onvergetelijke vakantie maar ook van een beklijvend verhaal.

Originele overnachtingen in West-Vlaanderen

In de Westhoek beleef je vakantie zoals nergens anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van een logement in de laatste betonnen noodwoning van Vlaanderen? Barack De Vinck is uniek erfgoed, ligt pal in de velden en is uitermate gezellig ingericht. Of waarom ga je niet overnachten in het moderne binnenvrachtschip van Bed in Boat? Een unieke belevenis voor iedereen, al doen slaapwandelaars best hun deur op slot.

In de Leiestreek vind je Trimaarzate, een prachtige eigentijdse schuurwoning met massa’s ramen om optimaal te kunnen genieten van de prachtige natuur eromheen. Voor wie liever wat meer leven in de brouwerij ziet, is er B&B Broel, gevestigd in de historische stadsbrouwerij van Kortrijk.

Wil je overnachten onder de sterrenhemel? Trek naar het Brugse Ommeland en boek een vakantie in een bubbel of lotustent van Glamping Universe. Je geniet er van een wonderlijke beleving, ongeacht het weer.

drie%20kinderen%20lachend%20in%20het%20hoge%20gras%20bij%20een%20cottage%20huisje
Barack De Vinck in Ieper

Unieke logies in Oost-Vlaanderen

Neem je je valies mee naar de Vlaamse Ardennen? Laat genoeg plaats over voor straffe anekdotes. Zo kan je bij vakantielogies De Groene Weg kamperen in een originele en charmante ‘Pod’: groen, rustig, privé én gezellig. Of je kan terecht bij Dirk en Katelijne in het Blauwe Huis. Een unieke B&B van kunstenaars, wereldreizigers en levensgenieters voor kunstenaars, wereldreizigers en levensgenieters.

In Gent kan je dan weer logeren in een unieke indoor camping. Het Treck Hostel biedt caravans in plaats van kamers, en een prachtig stukje erfgoedgebouw in plaats van een weide.

In het Meetjesland vind je Anno 1673, een nieuwbouw B&B die een historisch correcte weergave geeft van een 17e-eeuwse hoeve. En je kan je er ook je elektrische koets opladen.

Originele logeerplekken in Antwerpen

Originaliteit en de Kempen, het zijn praktisch synoniemen. Zo vind je in B&B Veado een uniek pareltje in de moderne architectuur. Geen verrassing als je weet dat het gebouw de vroegere woning is van Paul Schellekens, een pionier van het modernisme. Mag het wat behaaglijker? Ga overnachten in een van de originele kamers van vakantiewoning De Zwaluw en vergeet zeker niet te genieten aan de grote bar! En voor wie liever alle zintuigen verwent is er Loft aan het Water, een B&B met privébioscoop, infrarood element, ritmische massages én zicht op water.

In Mechelen kan je slapen in een unieke kerk. Martin’s Paterhof ligt in het historische centrum van de stad en biedt authentieke, charmante kamers vol details.

Loft aan het Water
Loft aan het Water in Grobbendonk

Unieke overnachtingen in Vlaams-Brabant

Op zoek naar originele plekjes in het Hageland? Dan hoef je niet ver te zoeken. Boek een vakantie in VELPE55 en geniet van een unieke mix van hedendaagse architectuur en het rustieke platteland. Of logeer bij Station Racour in een gerestaureerde trein die is ingericht als vakantiewoning. Een onvergetelijke ervaring en alle vertragingen kies je gewoon zelf!

In Leuven vind je Trumpet House, een unieke verblijfplaats die als muziek in de oren klinkt en ondanks z’n eclectische mengelmoes van antieke materialen verrassend harmonisch aanvoelt. Al helpt de wellness daar ook enorm bij.

Nog zo’n logies voor artistieke zielen vind je in de Groene Gordel. Surplace is een dichtershotel voor wie graag wat cultuur en natuur samenlijmt. Of voor goed gevulde bibliotheken bezwijmt. Hé, dat rijmt.

Gedekte%20binnentafel%20met%20zicht%20op%20de%20velden%20buiten%20via%20grote%20raampartijen
VELPE55 in Bierbeek

Originele logies in Limburg

Uniek op vakantie? Trek naar de Limburgse Kempen! In vakantiewoning Alpaca Boerderij kijk je vanuit je appartement zo op de – hoe raad je het – alpaca’s. Je kan er zelfs boerengolf tussen spelen! Liever kleinere beestjes, en op een grotere afstand? ’t Wolvenest ligt midden in het bos en is lekker knus ingericht. Wie weet spot je wel een reetje vanop het terras! Voor nog meer rust kan je terecht in De Maretak, een vakkundig gerestaureerde vakantiewoning volgens de traditionele bouwmethoden en ecologische principes.

Ook in het Maasland is het origineel vertoeven. Boek enkele nachten in een comfortabele kajuit van Botel Ophoven en geniet op en top van de natuur om je heen en de mensen aan je zij.

huis%20met%20houten%20bijbouw%20in%20het%20bus%20met%20boutenlounge%20aan%20een%20houtvuur
‘t Wolvenest in Zutendaal

Bijzonder op vakantie in Vlaanderen

Op zoek naar nog meer onvergetelijke vakantieplekken in eigen land? Check alle unieke logies en kies de bijzondere vakantie waar jij zin in hebt.