Groene Gordel

Groene Gordel

Omringd door natuur in de Groene Gordel. De Groene Gordel heeft zijn naam niet zomaar gekregen. Je vindt er een schat aan parken, tuinen, bossen en andere ongeschonden natuurpracht. Deze streek bezoeken is altijd een verademing, zeker in de schaduw van onze drukke hoofdstad.

Tips

  1. Wandel naar hartenlust in het majestueuze Zoniënwoud. In het mooiste en grootste beukenbos van het land zijn sommige bomen wel ouder dan 200 jaar.
  2. Ontdek de glorieuze kastelen zoals Kasteel van Gaasbeek, Kasteel van Beersel en Kasteel van Horst. Of wandel langs de minder bekende kastelen zoals Kasteel van Leefdaal, het Arenbergkasteel en Rubenskasteel.  
  3. Wil je meer te weten komen over ons koloniaal verleden, Afrikaanse kunst en natuur? Breng dan zeker een bezoek aan het AfricaMuseum in Tervuren, de collectie is gigantisch.  
  4. Proef een echte authentieke geuze of lambiek uit het Pajottenland en de Zennevallei. Het unieke bier kan nergens anders ter wereld gemaakt worden en heeft een specifieke zure smaak. Santé!
  5. Ga al fietsend de bordjes van de Groene Gordelroute achterna en ontdek verrassende panorama’s in de rand van Brussel. Tijdens de 126 kilometer lange tocht fiets je langs golvende landschappen, groene valleien, elegante kasteeldomeinen, vruchtbaar landbouwgebied en imposante bossen.
  6. De vele gracieuze parken en tuinen maken de Groene Gordel nog net iets groener. Flaneer tussen Rozentuin Coloma, de bekroonde rotstuin in Huizingen of Park Drie Fonteinen in Vilvoorde.
  7. De streek rond Overijse, Hoeilaart en Tervuren kent een lange geschiedenis van druiventeelt. Bezoek er een van de druiventelers of wandel tussen de serres waar de knapperigste druiven hangen.  

Meer inspiratie

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over de Groene Gordel?