Een unieke blend in het Pajottenland

Gezien op tv

Maureen en zanger en acteur Koen Crucke gaan wandelen en fietsen in het Pajottenland. Ze spreken af in Café De Pajot en doen de kastelenwandeling die vertrekt in Gaasbeek.

Vlaanderen Vakantieland 02 oktober 2023

Aan het Kasteel van Gaasbeek volgen ze een rondleiding en bezoeken ze de filmische expo ‘Ne mobliez mie’. Daarna gaat de wandeling richting Wijndomein Dappersveld, waar Koen en Maureen vineuze proeven, een unieke Pajotse blend van schuimwijn en lambiekbier.

De tweede dag doorkruisen Maureen en Koen het Pajottenland op een elektrische fiets. Ze starten aan het supporterscafé van Remco Evenepoel naar wie de fietsroute genoemd is. Ze wijken even van de route af om een ijsje te eten aan de Woestijnkapel van Gooik en om Tramsite Schepdaal te bezoeken.

 

Maureen en Sofie Lemaire op weekend in het Maasland - Aflevering 16

Zelf ook een weekendje Pajottenland?

Ga de prachtige monumenten van de streek ontdekken vanuit B&B Dujardin, in Dilbeek. De moderne woning heeft een prachtig uitzicht dat perfect samengaat met het vers ontbijt met streekproducten. In Pepingen vind je dan weer de perfecte uitvalsbasis voor gevarieerde fiets- en wandeltochten. Logies Kamerrijk is omringd door heel wat kastelen, geuzebrouwerijen en een gerenommeerde destilleerderij. Genieten met een bende? B&B 't Rijsgat in Herne is zeer rustig gelegen, ideaal om de prachtige streek vol hoevetjes, kapellen en kastelen te verkennen.

Meer logies in de Groene Gordel