Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant

De glooiende heuvels van het Hageland, de prachtige parken, tuinen en kastelen van de Groene Gordel, de sappigste tafeldruiven, wandelprovincie bij uitstek, sportieve fietsroutes in overvloed, land van befaamde geuze- en lambiekbieren en de prachtige kunststad Leuven … Vlaams-Brabant verveelt geen seconde.

Meerdere dagen in Vlaams-Brabant? Écht genieten duurt langer dan een dag. Boek meteen een weekend, midweek of vakantie bij ons ruime logeeraanbod en laat je flink in de watten leggen.

Tips

  1. Dat Vlaams-Brabant #dewandelprovincie bij uitstek is, bewijst het uitgebreide wandelknooppuntennetwerk. Ga op stap met de knooppuntenkaart of gebruik de app om je routes zelf uit te stippelen. 
  2. Ga op citytrip naar kunststad Leuven en proef van de jeugdige sfeer en het rijke historisch verlefden. 
  3. Trek er op uit in het Nationaal Park in wording Brabantse Wouden. Het gebied strekt zich uit van het Meerdaalwoud bij Leuven, over het Zoniënwoud en helemaal tot aan het Hallerbos.
  4. Wandel van klimaatzone naar klimaatzone in Plantentuin Meise. Met z’n 92 hectaren is het een van de grootste botanische tuinen van Europa.  
  5. Treed in het spoor van vader en zoon Nys, Eddy Merckx, Remco Evenepoel en andere Vlaams-Brabantse wielerhelden op een van onze sportieve cyclingroutes. 
  6. Het heuvelachtige landschap en de ijzerzandstenen ondergrond maken van het Hageland de ideale plek om wijn te maken. Bezoek een van de vele wijnhuizen, proef zelf de lekkerste wijnen of wandel door de meterslange wijngaarden.
  7. Ieder jaar aan het begin van de lente staan de vele fruitbomen in het Hageland volop in bloei. Ieder jaar zorgt dit voor een fantastisch tafereel!

Meer inspiratie

Vlaams-Brabant en zoveel meer...

Ontdek de Vlaams-Brabantse regio's & Leuven in al hun pracht!

Vlooybergtoren

Hageland

Kasteel van Gaasbeek - Groene Gordel

Groene Gordel

Leuven

Leuven