Wandel en fiets langs de fruitige bloesems

Vlaanderen Vakantieland 29 maart 2022

De fruitboomgaarden in het Hageland en Limburg worden in de lente weer omhuld met geurige bloesems. Droom weg bij het zoete aroma van deze bloemetjes tijdens een route door de boomgaarden. De bloesemperiode is erg populair bij natuur-, fiets- en wandelliefhebbers. Boek daarom jouw weekendje lente nu al bij een van deze sympathieke logies. Met onderstaande activiteitentips kom je in april voorbereid aan in de fruitstreek.  

Het Hageland in bloei

Met het hele gezin fietsen door de bloesems in het Hageland? Het familieparcours is de ideale daguitstap tussen de fruitboomgaarden. Je fietst er langs fruitige kunstwerken, leeft je uit op het Avonturenpad in de Getevallei en bewondert het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen in Provinciedomein Het Vinne. Niet zo’n fan van het stalen ros? Volg de boomgaardenwandeling langs het Tafelbos en de Vallei van de Steenbeek. Moe maar voldaan na je fiets- of wandeltocht? In een van deze charmante logies word je hartelijk ontvangen.

Vier de lente in Limburg

In april staan de fruitboomgaarden in Limburg ook weer volop in bloei. Tijdens de bloesemfietstocht waan je je in een droomwereld en komt het lentefrisse parfum van de bloesems je tegemoet. Honger gekregen van het fietsen? Geniet van een picknick op de bankjes in de Keizelboomgaard. Vergeet niet om je picknick twee dagen op voorhand te reserveren. Ben je een echte zoete kauw? Bezoek de gerestaureerde stroopfabriek in Borgloon, één van de laatste restanten van de industriële verwerking van fruit tot stroop. In het gloednieuwe belevingscentrum van de fabriek ontdek je het verhaal van het Haspengouwse fruit en stroop. Verrukkelijke souvenirs vind je in de streekproductenshop. Na zo’n heerlijke dag kan je logeren bij deze sympathieke logies. Pure Limburgse verwennerij!