Hageland

Hageland

Laat je behagen in het Hageland. Ten oosten van Leuven kijk je plots enkel nog op prachtige panorama’s. Verdwaal tussen eindeloze rijen fruitbomen (in april en mei geniet je er van de bloesems) en zoete wijnranken of wandel tussen verstilde dorpen en eeuwenoude provinciestadjes. Hier ontdek je waar ongedwongen genieten om draait.

Tips

  1. De geschiedenis van de Abdij Averbode gaat al terug tot het jaar 1135. Achter het indrukwekkende gebouw ligt een prachtig natuurgebied waar het heerlijk wandelen is door bos en heide.
  2. Geniet van het zicht vanop de Vlooybergtoren. De 11 meter hoge zwevende trap is gemaakt uit roestvrij Cortenstaal en is gelegen op een van de hoogste locaties van het Hageland. 
  3. Laat je onderdompelen in de sfeer van de cyclocross in het Sven Nys Cycling Center. Onder de kampioenentruitjes door wandel je van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning.
  4. Ga op mini-citytrip in de gezellige Hagelandse stadjes. Tienen, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Diest, … Keuze genoeg!
  5. Bezoek het machtige middeleeuwse Kasteel van Horst dat omringd is door een slotgracht en gigantisch kasteeldomein. 
  6. Wandel rond Het Vinne in Zoutleeuw, het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen en een echt wandel- en vogelparadijs. 
  7. In de Getevallei wandel je langs valleien, door akkers en boomgaarden. Het is een prachtig groene streek vol geschiedenis.
  8. Wandel van wijndomein naar wijndomein en stop onderweg zeker eens om te proeven. De verschillende wijnwandelingen door het Hageland brengen je langs de mooiste plekjes. 

Meer inspiratie

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over het Hageland?