Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Een weekendje Oost-Vlaanderen boeken, dat is kiezen voor actie, avontuur én ontspanning. Want met zoveel water is onze provincie een paradijs voor watersporters. Hou je het liever droog? Wandelen, joggen, skeeleren, picknicken … het kan heerlijk in onze ongerepte natuur. Dat Oost-Vlaanderen een fietsparadijs is, staat buiten kijf. De (fervente) fietsers kennen de provincie als thuishaven van de schoonste koers ter wereld: de Ronde van Vlaanderen. Trap in de voetsporen van je favoriete wielrenner of beklim onze bekendste kuitenbijters al wandelend, terwijl je geniet van de omgeving waarin je vertoeft. 

Of je nu kiest voor een actieve citytrip in kunststad Gent, een rondje street art in Sint-Niklaas, een ontdekkingstocht in ’t groen of een fietsroute die je meeneemt langs de mooiste plekjes van de provincie. Oost-Vlaanderen en haar Leiestreek, Meetjesland, Scheldeland, Waasland en Vlaamse Ardennen stellen nooit teleur. 

Meerdere dagen in Oost-Vlaanderen?

Écht genieten duurt langer dan een dag. Boek meteen een weekend, midweek of vakantie bij ons ruime logeeraanbod en laat je tijdens je ontdekkingstocht in de provincie flink in de watten leggen. Gastvrijheid en gezelligheid troef!
 

Tips

 1. Bezoek het historische Gent met het middeleeuws kasteel Het Gravensteen, de imposante gotische Sint-Baafskathedraal, het stadsmuseum (STAM) en het MSK, het oudste museum van België.  
 2. Droom weg bij kastelen, waaronder het mooi bewaard gebleven Kasteel van Laarne, het sprookjesachtige Kasteel Ooidonk, het roze Poekekasteel en de waterburcht Wissekerke. 
 3. Verken het pittoreske Oudenaarde, het centrum van de Ronde van Vlaanderen.
 4. Wandel of fiets door het krekengebied in het Meetjesland.
 5. Trotseer de beroemde kasseihellingen en prachtige landschappen in de Vlaamse Ardennen.
 6. Laat je verrassen door het unieke havenlandschap in het Waasland
 7. Reis voorbij charmante Denderende steden Dendermonde, Aalst, Ninove en Geraardsbergen in de Dendervallei.
 8. Geniet van waterplezier op en rond de Schelde.
 9. Breng een bezoek aan de bekendste brouwerijen van de provincie (en Vlaanderen!), waaronder Liefmans, Bosteels en Huyhge.
 10. Maak een ontspannende fietstocht langs de oevers van de Leie en geniet van het adembenemende landschap in de Leiestreek.
 11. Verken Oost-Vlaanderen als een echte local tijdens de Gentse Feesten, Vredefeesten in Sint-Niklaas en/of Aalst Carnaval. 

Meer inspiratie?

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over de provincie Oost-Vlaanderen? 

Oost-Vlaanderen en zoveel meer...

Ontdek de Oost-Vlaamse regio's en kunststad Gent in al hun pracht!

Gent

Gent

Leiestreek

Leiestreek

Oostpolderkreek - Meetjesland

Meetjesland

Scheldeland

Scheldeland

Vlaamse Ardennen

Vlaamse Ardennen

Waasland

Waasland