Waasland

Waasland

Op zoek gaan naar verborgen parels, de machtige Schelde volgen van het Gentse tot in Antwerpen en steeds opnieuw de grens met Nederland opzoeken. Het Waasland is een inspiratiebron voor creatieve geesten. Het is een land van contrasten. Soms zit je midden in de haven of in het midden van grote landbouwpartijen en plots sta je midden in een indrukwekkend natuurgebied of kasteelpark.

Tips

  1. Volg de knooppunten op wandel in het Stropersbos en klim op het Uitzichtpunt Niemandsland om de voortdurende aanwezigheid van de Belgisch-Nederlandse grens aan den lijve te ondervinden.
  2. Fiets, wandel of laat je gidsen in de Polders van Kruibeke en ontdek één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Vlaanderen. 
  3. Meer natuur beleef je in natuurgebied Molsbroek bij Lokeren, Grenspark Saeftinge bij Doel en de Kreken van Saleghem.
  4. Ga voor pure fun in recreatiedomeinen Puyenbroeck in Wachtebeke en De Ster in Sint-Niklaas waar vermaak is voor het hele gezin.
  5. Bezoek Kasteel Wissekerke in Bazel via de audioverhalen over de Belgische geschiedenis voor volwassenen, kinderen én tieners.
  6. Ontdek echte parels van dorpjes als Bazel en Rupelmonde of ga winkelen en stedelijk genieten in Lokeren en Sint-Niklaas.
  7. Fiets door landelijk Waasland met de knooppunten en ontdek de mini-fruitstreek van Sint-Gillis-Waas en de kasteeltuinen van Beervelde.
  8. Ontdek de polders rond Prosperpolder en De Klinge waar je de open ruimte echt kan ervaren. 
  9. Ga festivallen op Crammerock en de Lokerse Feesten. Of ontdek de betere pop- en rockmuziek in concertzaal De Casino in Sint-Niklaas.

Meer inspiratie?

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over het Maasland?