Vlaamse Ardennen

Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen is dé ideale regio voor wandelaars en sportieve fietsers. Het uitdagende landschap met beboste heuveltoppen, prachtige panorama’s en koppige kasseiwegen zit vol authentieke ontdekkingen. Doorheen dit landschap tref je historische steden als Oudenaarde en Geraardsbergen. 

Tips

  1. Wandel en fiets via de vele prachtige en uitdagende wandel- en fietsroutes door de heuvelachtige landschappen.
  2. Bezoek de historische steden Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen en Zottegem, elk met hun eigen verhalen en sfeer.
  3. Proef en ontdek de vele speciale bieren als een Valeir of Keun via een bezoek aan gerenommeerde en artisanale brouwerijen. 
  4. Bezoek boeiende musea zoals het MOU (Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen) en het MUST (Textielmuseum) in Ronse.
  5. Kom helemaal tot rust in de prachtige bossen als Kluisbos, Muziekbos, Kordaalbos en natuurgebieden als Burreken, Grootmeers en Kaaimeersen.
  6. Proef lokale specialiteiten gebaseerd op eeuwenoude recepten: Maak kennis met Geraardsbergse mattentaarten, geutelingen uit Elst, Balegemse jenever en Oudenaards bruin bier.
  7. Neem je kinderen op sleeptouw naar Oudenaarde voor een hoge klimtoren, cablepark, blotevoetenpad, … of Ronse, een stadje op kindermaat.
  8. Leer alles over dé koers in het Centrum Ronde van Vlaanderen.
  9. Trek langs de “levende molens” de Zwalmmolen, de Boembekemolen en de Bossenaarmolen, werkende monumenten die je kan bezoeken. 
  10. Laat je meevoeren langs de Dender per fiets, te voet of met de kano.

Meer inspiratie?

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over de Vlaamse Ardennen?