Avontuurlijk genieten in de Vlaamse Ardennen

Gezien op tv

Laura en Gustaph gaan op weekend in de Vlaamse Ardennen. 

Vlaanderen Vakantieland 11 november 2023

Laura en Gustaph starten hun weekend in Ronse. Aan de hand van de Smaakkaart verkennen ze het historisch centrum van de stad. Die geeft hun recht op allerlei proevertjes onderweg. Na een smakelijke wandeling rijden Laura en Gustaph de heuvels in voor een bezoek aan Villa Madonna. Een prachtige kasteelwoning in art-nouveaustijl van het begin van de twintigste eeuw. Eigenares Caroline geeft hun een rondleiding in haar eclectische villa.

Overnachten doen Laura en Gustaph in B&B BosbAAr in Kluisbergen. Een gezellige gerenoveerde hoeve midden in het bos. Na een stevig ontbijt trekken ze hun wandelschoenen aan voor een wandeling in het Kluisbos. De lusvormige route brengt hen onder meer langs de idyllische Liefdesbron en de reus Liederick.

Laura en Gustaph op weekend in de Vlaamse Ardennen - Aflevering 22

Zelf ook een weekendje Vlaamse Ardennen?

In Hotel Steenhuyse overnacht je in hartje Oudenaarde. Verken het historisch centrum vanuit dit prachtig gerenoveerde 16e-eeuwse pand. Een ideale uitvalsbasis om zowel Oudenaarde als de Vlaamse Ardennen te ontdekken. Liever iets rustiger? Boek een weekendje in vakantiewoning Boeckhaege in Ronse. Gelegen op de top van de Kruisberg geniet je hier van een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels. Trek erop uit en verken de streek via één van de vele wandel- en fietsroutes. ’s Avonds kan je ontspannen in de sauna of jacuzzi van deze elegante villa. Of overnacht in één van de luxekamers van B&B Hof ter Kwaremont. Een gerenoveerde vierkantshoeve aan de kerk van Kluisbergen.

Meer logies in de Vlaamse Ardennen >