Proeven van ambachtelijk Brugge

Gezien op tv

Jelle en Lesley-Ann Poppe gaan op weekend in Brugge.

Vlaanderen Vakantieland 04 november 2023

Jelle en Lesley-Ann starten hun weekend in Brugge. Ze verkennen de stad vanop een bootje op de reien, de kleine kanaaltjes die door de stad lopen. Daarna brengt een gids hen naar een verborgen parel: het Adornesdomein en de Jeruzalemkapel. Een authentiek middeleeuws familiedomein waar ze worden rondgeleid door de eigenares, gravin Véronique de Limburg Stirum. ’s Avonds combineren Jelle en Lesley-Ann het beste van beide werelden. In de bierspa Bath & Barley genieten ze van een uniek avondje wellness.

De volgende dag fietsen Jelle en Lesley-Ann de schilder Permeke achterna, in Jabbeke. De fietstocht leidt hun langs het charmante landschap dat de kunstenaar inspireerde. Onderweg bezoeken ze het graf en woonhuis van Permeke. Eindigen doen Jelle en Lesley-Ann bij imkerij-glasblazerij De Sfeermaker, in Stalhille. Tijdens een cursus glasblazen krijgen ze de kans om zelf eens te proeven van het ambacht. Net zoals van de honing die ze hier verkopen. Dat smaakt naar meer!

Jelle en Lesley-Ann Poppe op weekend in Brugge en het Brugse Ommeland - Aflevering 21

Zelf ook een weekendje Brugge?

Hotel Hove Ter Hille in Stalhille is met zijn boerderijdieren en kangoeroes een ideaal logies om met kinderen te verblijven. Maar deze charmante hoeve heeft nog veel meer te bieden. Leef je uit in het verwarmd zwembad, het speelplein, met de go-carts of op de tennis- en petanquebaan. Keuze genoeg! Liever iets rustiger? Kies dan voor vakantiewoning Hoeve de Hagepoorter in Jabbeke. Geniet van een groene omgeving in stijlvol gerestaureerde hoevegebouwen uit de 18e en 19e eeuw. Een ideale uitvalsbasis om zowel de kunststad Brugge als de kust te verkennen. Wil je overnachten in Brugge zelf? Dan moet je bij B&B Brugge die Schone zijn. Cultuur, gastvrijheid en hoffelijkheid staan hier centraal. Dit gezellige logies in de oude binnenstad van Brugge ligt op slechts 100m van de markt en heeft zicht op de St.-Jacobskerk.

Meer logies in Brugge>
Meer logies in het Brugse Ommeland>