Op teambuilding in Vlaanderen: 3 soorten teambuilding weekends

Een band hebben met je collega’s of medewerkers is belangrijk. Niet alleen gaat samenwerken vlotter, sociale connecties op het werk doen iedereen deugd. Maar wanneer leer je iemand écht kennen? Dat is niet aan de koffiemachine, maar dat is tijdens een uitgebreid etentje, op een wandeling of misschien zelfs een paar uur op het water. Teambuilding activiteiten brengen mensen dichter bij elkaar. En dichtbij, dat kan zeker. Wist je dat Vlaanderen heel wat logies telt waar je leuke teambuildings kan organiseren? Maar omdat plezier niet voor iedereen hetzelfde betekent, lichten wij logies uit voor drie soorten teambuilding weekends: avontuurlijk, culinair genieten en werken en plezier op verplaatsing.

Vlaanderen Vakantieland 08 november 2023
3 mannen op de fiets

Avontuurlijk op teambuildingsweekend

De beste manier om iemand beter te leren kennen? Dat is samen uit je comfortzone treden. Dingen doen die je anders niet zou doen, of toch niet met je collega’s. Gaan zeilen, raften, paardrijden of gewoon op het platteland zijn. Deze logies zijn de perfecte uitvalsbasis voor een avontuurlijk teambuildingweekend.

B&B Akemi in Zemst (max. 12 p.)

Vanuit B&B Akemi heb je een uitgebreid aanbod aan avontuur. In de omgeving kan je samen paardrijden, zeilen, windsurfen, vissen, tennissen, squashen of zelfs ijsschaatsen. Na al dat sporten kan je ’s avonds uitrusten in de privé wellness of het buitenzwembad.

Vakantiewoning Leopolder in Zuienkerke (max. 16 p.)

Vakantiewoning Leopolder aan de kust is ideaal voor een sportieve teambuilding. Ga samen zwemmen, go-karten, wandelen, fietsen, minigolf spelen, surfen, kiten, beachgames spelen of zeilen. Praat ’s avonds na in de rustige tuin. Nog niet moe? Daag je teamleden uit voor een potje tafelvoetbal in één van de moderne leefruimtes.

B&B De Grote Linde in Oostkamp (max. 31 p.)

Wedden dat je dit nog nooit hebt gedaan met je medewerkers? Boerderij de Grote Linde organiseert belevingsactiviteiten zoals dieren eten geven en koeien van de weide halen. In luxe het boerderijleven ontdekken met je collega’s, dat klinkt als een onvergetelijk weekend. Maar de omgeving biedt nog meer avontuur. Trek erop uit en ga op wandelzoektocht rondom de boerderij, of ga kajakken, mountainbiken of fietsen.

Vakantiewoning De Pluktuin in Kortessem (max. 8 p.)

Ontdek met je collega’s de Haspengouwse fruitstreek op de e-bike. Na het fietsen nog energie? Vakantiehuis De Pluktuin heeft ook een prachtige tuin waar je naar hartenlust samen kan outdoor fitnessen. Maar de pluktuin dient ook om te ontspannen. Geniet samen van een aperitief of gezellige babbel op het loungeterras.

Eten in team

Bourgondische teamdagen

Wanneer heb je de beste gesprekken? Dat is vaak tijdens een uitgelopen etentje, of een zomeravond op terras. Lekker en lang tafelen schept een band. Je hebt tijd om naar elkaar te luisteren, zonder smartphones of andere afleiding. Een weekend vol culinair genot en proeven is dus een ideale teambuilding. Laat je verwennen in één van deze logies.  

B&B Goudsbloempje in Lierde (max. 6 p.)

Ontdek samen de bieren en natuur van de Vlaamse Ardennen. B&B Goudsbloempje in Lierde is de ideale uitvalsbasis voor een kleine groep bierliefhebbers. Geniet van een streekbiertje bij aankomst, een picknick in de natuur en bezoek lokale brouwerijen en cafeetjes via verschillende routes. Een weekendje stembanden smeren en banden smeden.

Hotel Malpertuus in Riemst (max. 86 p.)

Zijn jullie een team van culinaire liefhebbers? Boek dan een overnachting in hotel Malpertuus in Riemst. Hier geniet je s’ ochtends van een uitgebreid ontbijtbuffet. Trek er daarna op uit en boek een rondleiding in het prachtige Wijnkasteel Genoels-Elderen. ’s Avonds kan je proeven van de Frans-Italiaanse keuken van Melograno, waar ook de wijnkaart alle aandacht verdient.

Hotel Corsendonk Turnova in Turnhout (max. 194 p.)

Een weekendje in Corsendonk Turnova is genieten op alle vlakken. Ga voor een gastronomisch arrangement waarbij je smaakpapillen verwend worden en kom nadien tot rust in de wellness. Een heerlijke tweedaagse vol gezellige tafelmomenten.

Teambuilding voor denkers

Werken en plezier op verplaatsing

Staat er een belangrijk project voor de deur? Of is het tijd om de koppen nog eens bij elkaar te steken? Ga dan met je team op brainstorm weekend. In Vlaanderen zijn er heel wat logies die ruimte bieden voor zowel denkwerk als ontspanning. Dat laatste is niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor de sfeer. De boog kan niet altijd gespannen staan.

Vakantiewoning Loeyakkershof in Brecht (max. 14 p.)

Deze vakantiewoning is perfect voor een weekendje brainstormen en ontspannen. Overleggen kan in de ruime vergaderzaal en tot rust komen in het binnenzwembad en de wellness. Liever iets actiever? Ontdek de buurt met de gratis fietsen die voor jullie ter beschikking staan. Of ga met z’n allen op luxe huifkartocht door de Brechtse Heide.

B&B De Koolputten in Waasmunster (max. 20 p.)

In B&B De Koolputten kan je team brainstormen in een vergaderzaal en nadien stoom aflaten in een feestzaal. Tijd voor een pauze? Maak je hoofd leeg tijdens een fiets- of wandeltocht langs de Schelde. Geen zorgen over lekker eten, ga samen op culinair avontuur in het bijbehorende restaurant. Boek één van de gastronomische arrangementen met zicht op de Mirabrug, voor een productief weekend vol genot.

Vakantiewoning De Groene Boomgaard in Vleteren (max. 32 p.)

In alle rust een weekendje terugtrekken? Dan moet je bij vakantiewoning De Groene Boomgaard zijn. Overleggen kan in de ruime vergaderzaal of op warme dagen zelfs op het overdekte terras. Al kan dit laatste zeker ook gebruikt worden om gezellig te aperitieven. Tijdens pauzes kan je het bosrijke gebied ontdekken en een bezoekje brengen aan de grot van Sint-Sixtus.

Meer inspiratie voor de ideale teambuilding?

Vind je gedroomde teambuilding logies op onze website, door deze handige filters te gebruiken: de faciliteit ‘vergaderzaal’ bij zakelijke faciliteiten en ‘teambuilding mogelijkheden in de buurt’ bij activiteiten in de omgeving van het logies.
Maak er een extra speciale teambuilding van en laat je inspireren door onze arrangementen.

In onze nieuwsbrief (per mail) lees je gratis toffe tips, verrassend advies en eindeloze inspiratie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief