Op de boerderij

Op de boerderij

Een vakantie op de boerderij is een avontuurlijke ervaring voor kinderen. Het geeft ze de kans om dicht bij de natuur te zijn en te leren over de moderne land- en tuinbouw.

Onze tips voor en geslaagde vakantie op de boerderij

 1. Kies een boerderij met activiteiten voor kinderen
  Sommige boerderijen bieden speciale activiteiten aan zoals ponyrijden, dieren voederen, melken, eieren rapen, tractor rijden en nog veel meer. Zijn je kinderen hierin geïnteresseerd, zoek dan naar een boerderij die deze activiteiten aanbiedt zodat je kinderen echt kunnen ervaren hoe het boerenleven eraan toegaat.
 2. Leerzaam en leuk
  Helpen op de boerderij? Vraag de boer(in) of je kinderen kunnen helpen met het verzorgen van dieren of misschien zelfs mee naar het veld kunnen voor het planten en oogsten van gewassen. Zo maken ze op een leuke manier kennis met landbouw en natuur.
 3. Veiligheid voorop
  Er heerst vaak heel wat bedrijvigheid bij deze logies. Denk maar aan tractoren, grotere dieren, kleinere neerhofdieren,... Vraag ter plaatse zeker naar wat er kan en niet kan op de boerderij.
 4. Ontdek de omgeving
  Naast het helpen op de boerderij, is het ook belangrijk om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de omgeving of ga picknicken in het veld. 
 5. Hoeve- en streekproducten
  Zin in een lekker hoeve ijsje, een verse kaas of heerlijk BBQ-vlees? Op veel van deze hoeves worden eigen of lokale producten verkocht. Soms zijn de eitjes en melk zelfs gratis.
 6. Gepaste outfit
  Een bolletjes-sjaaltje is misschien niet meer van deze tijd, maar geschikte kleding en schoeisel zijn wel een aanrader. Denk aan laarzen, oudere kleren en regenkleding die tegen een stootje kunnen.
 7. Hoevetoerisme
  Wist je trouwens dat hoevetoerisme al jaren lang bestaat? De eerste hoeves in Vlaanderen die logies aanboden dateren zelfs uit de jaren 1970.