Op speurtocht door Haspengouw

Gezien op tv
Vlaanderen Vakantieland 30 mei 2023

Maureen Vanherberghen en sportanker Tess Elst gaan op autozoektocht door Haspengouw, van Tongeren tot Bilzen. Onderweg houden ze halt in de Evermaruskapel in Tongeren, de Sint-Odulphuskerk in Borgloon (waar de befaamde Sint-Lutgardisstoel uit 1200 staat), het kunstwerk Untitled #158 van Aeneas Wilder en atelier Zephyr van Hedwig Snoeckx, die levensechte replica’s maakt van mens en dier.

Overnachten doen ze in Domein Marsnil, waar moeder Isabelle zorgt voor een hartelijke ontvangst en de tweelingbroers Frederik en Adriaan voor heerlijk eten en prachtige wijn. De volgende dag maken Maureen en Tess een rustgevende wandeling met de alpaca's, ezels en pony’s van de Fluisterhoeven.

Maureen en Tess Elst op pad in Haspengouw - Aflevering 10

Zelf op tocht in Haspengouw?

Voor een beestige tijd kan je terecht in vakantiewoning Binkelhoeve, dat uit drie appartementen bestaat met uitzicht naar de weiden en boerderijdieren. Voor een overnachting mét lekker diner kan je boeken bij B&B Horpala. De fraai gerestaureerde hoeve biedt een menu aan democratische prijzen. Liever alles erop en eraan? Kasteel van Ordingen heeft 34 kasteelkamers waar jij je kan neervleien. Je kan er romantisch wandelen op het domein en je mag er gratis gebruik maken van de wellness ruimte.

Bekijk alle logies in de buurt >