In de stemming voor avontuur?

Vlaanderen Vakantieland 28 februari 2023

Laat jij je graag leiden door je zin voor avontuur? In Vlaanderen liggen de mogelijkheden voor het grijpen voor wie houdt van een uitdaging, graag in de buitenlucht vertoeft en niet vies is van een beetje plantrekkerij! Een stevige trektocht of balanceren op het water? Deze tips bezorgen je gegarandeerd een vakantie vol uitdaging.

Tochten voor échte trekvogels

Zetten je kinderen graag een stapje in de wereld? Dan is Expeditie Buitengewoon in Balen vast iets voor jouw gezin. Op deze driedaagse wandeltrektocht wandel je elke dag tussen de 11 en 15 km (stiekem shortcuts nemen is mogelijk). Je ‘s avonds nestelen in een warm nest, mag je zelfs letterlijk nemen. Op recreatiedomein Keiheuvel, verscholen tussen de bomen, neemt je overnachtingsplek de vorm aan van een vogelhuis. Eentje voor 6 avontuurlijke trekvogels. En zelfs de hond mag mee! Het tweede verblijf aan de pastorij van Olmen lijkt dan weer verdacht veel op een vogelnest, met een gigantisch ei als slaapplek.

Expeditie Buitengewoon in Balen © Toerisme Balen

Fladder je liever nog een paar dagen langer in het rond? Dan is De Berkenshoeve in Balen een echte aanrader om te verblijven. Pas op! Je zweeft hier niet alleen rond. Kippen, eenden en ganzen strekken hun vleugels hier graag. De boerderij is een echte beestenboel. Honden, katten, schapen, geiten en paarden, je vindt ze hier allemaal. Een pluspunt? Je mag de dieren mee verzorgen, aaien en knuffelen.

Natte voeten bij zonsondergang

40 kilometer lang vormt de meanderende Maas onze natuurlijke grens met Nederlands Limburg. Da’s goed voor 40 kilometer waterpret. Zo kan je kajakken, met de kano varen of raften met je scheepsmakkers. Ga je liever voor geruisloos avontuur? In Dilsen-Stokkem huur je een elektrische fluisterboot om samen met familie of vrienden de Oude Maas te verkennen. Zorg je liever zelf voor de juiste balans? Dan is suppen op de Maasplassen in Maaseik beslist wat voor jou. Suppen bij zonsondergang of al yogaënd? Bij SUPclub Maasvallei kan het allemaal!

Kajakken op de Maasvallei in Limburg - © Visit Limburg

Niet weg te slaan bij het water? Dan blijf je toch nog even. In Botel Ophoven in Kinrooi ontvangen Leo en Katy je voor een heerlijk kabbelende nachtrust.

Sporen zoeken

Wat dacht je van beverspotten in de Dijle- of Demervallei? Laat je stroomafwaarts drijven op een kano, kajak of een sup. Vertrekken kan op de Demer in Diest. Opnieuw aanmeren doe je in Zichem. Op een wandellus langs de oude spoorbedding waan je je zo in de wereld van Ernest Claes. Van daaruit kan je verder met de kano tot in Langdorp voor een gezellige barbecue aan een 35 meter lange tafel. En of daar plaats is voor de sausjes!

Een%20gezin%20geniet%20van%20een%20kajaktocht%20op%20de%20Demer
Kajakken op de Demer | Copyright: © Lander Loeckx voor Toerisme Vlaams-Brabant

Uitgeteld? In B&B De Meren in Langdorp kom je weer helemaal tot rust en geniet je van een betoverend uitzicht op de bossen rondom.

Vanuit de hoogte

Stilzitten niks voor jou? Slinger aan een touwenparcours op grote hoogte. Of leg een deathride af die je aan duizelingwekkende snelheid naar de begane grond brengt. Eens de adrenaline opnieuw is gaan liggen, geniet je bij The Outsider in Oudenaarde van een drankje op het rooftopterras.

The Outsider in Oudenaarde © tov

Zin om Oudenaarde toch nog wat beter te leren kennen? Zwier dan zeker voor enkele dagen binnen bij D’Eenaemsche Vierschaere. Het verblijf ligt in de buurt van opwindende activiteiten zoals kanovaren, bowlen en/of golf. Terwijl de kleine avonturiers op het einde van de dag hun restjes energie kwijtspelen in de hoge speeltoren, kan jij je voeten omhoog leggen op het ruime terras.

Avontuur op kindermaat

Expeditie Bulskampveld bestaat uit vijf natuurlijke wandellussen in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld. Deze expedities zijn er voor kinderen van vier tot twaalf en iedereen die het bos op een andere manier wil beleven. Speelnatuur, hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige opdrachten en zintuiglijke raadsels. Te veel avontuur om op te noemen!

Landschapspark Bulskampveld

Zoek je avontuur bij de kust op? Dan is recreatiepark Klein Strand jouw nummer één locatie. Met hun uitgebreid programma biedt het park de ideale balans tussen pret op het land en in het zand. Na een dag vol activiteiten overnacht je knus in je tent of in een van de uitgeruste chalets. Kamperen, maar toch graag wat luxe? De safaritent zorgt voor een onvergetelijke en unieke vakantie.

 

algemeen-2-bijzonder-310x360_fb6d8365d913c1c609fe1db5c8e89012.jpg

Voor elke stemming een bestemming!

Er staat een heel aanbod hotels, B&B’s, vakantiewoningen en campings in Vlaanderen voor je klaar.