Wandelvakantie

Wandelvakantie

Wandelen is zoveel meer dan stappen van punt A naar punt B. Of je nu een beginner bent of een ervaren wandelaar, er is altijd een mooie route die bij jouw niveau past. En met zoveel prachtige wandelroutes in Vlaanderen Vakantieland, is er altijd wel een bestemming die bij jouw interesses past.

Onze tips voor een geslaagde wandelvakantie

 1. Kies je bestemming
  Beslis in welke regio je wilt gaan wandelen. Overweeg factoren zoals het landschap, de afstand, de moeilijkheidsgraad van de routes en de beschikbaarheid van accommodatie(s).
 2. Ontdek de routes
  Zodra je je bestemming gekozen hebt, zoek je naar wandelroutes in dat gebied. Bekijk kaarten, gidsen en online bronnen (routezoeker, wandelknooppunt) om informatie te vinden over de afstand, moeilijkheidsgraad en bezienswaardigheden langs de routes. Extra tip: vraag naar leuke wandelroutes bij je gastvrouw of -heer. 
 3. Maak een bagagelijst
  Ben je van plan om zelf je bagage mee te dragen tijdens een meerdaagse wandeltocht? Stel een weloverwogen bagagelijst samen. Denk aan essentiële items zoals wandelschoenen, comfortabele kleding (in verschillende lagen), een rugzak, een waterfles, snacks, kaarten, EHBO-kit en slaapbenodigdheden. 
 4. Boek vooraf je accommodatie
  Als je van plan bent om in accommodaties te verblijven tijdens je wandelvakantie, boek deze dan van tevoren om teleurstellingen te voorkomen. Controleer de beschikbaarheid en locatie van de logiesmogelijkheden langs je route en vraag zeker na wat de inchecktijden zijn zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.
 5. Weersomstandigheden controleren
  Houd de weersvoorspellingen in de gaten. Zorg ervoor dat je kledij en uitrusting geschikt is voor verschillende weersomstandigheden.