Surrealistische landschappen in de Groene Gordel en Brussel

Gezien op tv

Jelle Mels en weervrouw Jacotte Brokken gaan op stap in de Groene Gordel en in Brussel.

Vlaanderen Vakantieland 25 november 2023

Jelle en Jacotte wandelen ‘van basiliek tot basiliek’ door de Groene Gordel. Starten doen ze aan de O.L.V. van Troostkerk in Vilvoorde. De tocht van 9 km leidt hen door drie natuurgebieden. Onderweg maken ze een extra lus om het vliegveld van Grimbergen te bezoeken. Hier bewonderen Jelle en Jacotte vliegtuigloodsen uit WOII ontworpen door Alfred Hardy. De wandeling eindigt in de Sint-Servaasbasiliek in Grimbergen. In deze abdijkerk laat Pater Karel hun de sacristie zien, één van de mooiste van de Lage Landen. Jelle en Jacotte bezoeken ook de microbrouwerij, waar ze van Grimbergse bieren proeven. 

De volgende dag staat in teken van René Magritte. Eerst bezoeken ze in Jette het voormalig huis van de Belgische surrealist. In de namiddag laten ze zich volledig onderdompelen in de wereld van de kunstenaar, en gaan ze naar het René Magritte museum op het Koningsplein. Daar hangt de grootste collectie ter wereld van Magritte.

Jelle en Jacotte Brokken op weekend in de Groene Gordel - Aflevering 24

Zelf ook een weekendje Groene Gordel?

Aan de rand van het Pajottenland vind je vakantiewoning ’t Huizeke. Vanuit deze knusse logies voor twee personen kan je al fietsend of wandelend de groene omgeving rond Asse verkennen. Nestel je nadien in de gezellige salon met een boek of een gezelschapsspel. Of laat jezelf verwennen in een hotel met een historisch en cultureel verleden. The Lodge in Vilvoorde is een voormalig tuchthuis, waar luxe en het verleden in stijl samenkomen. Bezoek het indrukwekkende domein Drie Fonteinen of ontdek de streek via één van de vele fietsroutes. Bij Oase in Londerzeel draait alles rond water. In deze wellness B&B met waterbed, dubbel ligbad, jacuzzi en sauna kom je helemaal tot rust. Trek overdag je wandelschoenen aan of pak de fiets om de groene omgeving te verkennen.

Bekijk alle logies in de Groene Gordel>