Kunst & cultuur

Kunst & cultuur

In Vlaanderen valt heel wat kunst en cultuur te ontdekken in al haar diversiteit. Wij gidsen je hieronder doorheen een divers aanbod. Van activiteiten, citytrips tot workshops.

Onze tips voor een geslaagde kunst & cultuur vakantie

 1. Bestemming
  Kies een bestemming die rijk is aan kunst en cultuur. Denk aan de Vlaamse kunststeden Antwerpen, Brugge, Leuven, Mechelen en Gent, allen bekend om hun culturele erfgoed en kunstscènes. 
 2. Musea en galerijen
  Bezoek musea en kunstgalerijen om meesterwerken en hedendaagse kunstwerken te bewonderen. Bekijk vooraf de openingstijden en eventuele speciale tentoonstellingen.
 3. Architectuur
  Bewonder tijdens je reis historische gebouwen, monumenten en moderne architectonische hoogstandjes. Neem deel aan culturele rondleidingen die worden aangeboden. 
 4. Lokale festivals en evenementen
  Neem deel aan één van de vele festivals, feesten en evenementen die Vlaanderen rijk is. Dit kan variëren van traditionele dans- en muziekvoorstellingen tot culinaire festivals en culturele vieringen.
 5. Lokale kunstenaars en ambachtslieden
  Ondersteun lokale kunstenaars en ambachtslieden door hun werk te verkennen en te kopen. Bezoek kunstenaarsateliers, ambachtelijke markten of boetieks waar je unieke en handgemaakte kunstwerken, sieraden, textiel en souvenirs kunt vinden. Daarnaast vind je in vele steden ook leuke streetart-routes. 
 6. Lokale keuken
  Geniet van lokale specialiteiten op culinair vlak of bezoek lokale markten en eetgelegenheden.