Op stap met je mama

Met je moeder op stap gaan, dat is niet alleen een kans om samen qualitytime te beleven. Het is ook een ideale gelegenheid om te kunnen genieten, bijvoorbeeld van prachtige panorama's, authentieke kunst of mooie tuinen. Laat je inspireren en neem je moeder bij de arm terwijl je je ogen de kost geeft. 

Vlaanderen Vakantieland 10 april 2024

Zeg u tegen de mooiste panorama’s 

Bij heel wat logies zijn er fenomenale uitzichten om uren naar te turen. In Den Jager in Poperinge is er zo één. Neem meteen je hele gezin mee naar deze logeerplek, een vakantiewoning voor max. 13 personen. Je krijgt het uniek weids zicht op de tuin met schapen er gratis en voor niets bij. 

Wat verderop, in Brakel, vind je Vakantiehuis Rekelberg. Deze woning voor 8 personen brengt je letterlijk naar een hoogtepunt. Jouw logeerplekje ligt op de Rekelberg, te midden van het heuvelachtig landschap in de Vlaamse Ardennen. Panorama? Check!

Liever helemaal alleen met je mama op stap? De Rankhove in Herne is een knusse B&B voor maximum 4 personen (2 x 2 kamers). Jullie zijn er omgeven door de uitgestrekte landschappen van het Pajottenland. Graag relaxen? Leg dan een wellnessmoment vast met een Finse sauna, regendouche, infraroodwand, buitenjacuzzi, relaxruimte en privétuin.

Vrouw tuurt in de verte

Nog meer uitzichtpunten?

Ga op ontdekking in Vlaanderen.

Ontdek logies met de mooiste panorama's

Werp kunstige blikken

Van boeken tot koeken of van speelgoed tot erfgoed, met meer dan 100 musea in Vlaanderen vind je vast een leuke plek die jou en je moeder kan boeien! Ideaal om er samen op uit te trekken en tijdens jullie vakantie unieke schilderijen, beeldhouwwerken of verzamelingen te bewonderen. 

Handig om weten: op zaterdag 18 mei 2024 is het Internationale Museumdag. Museumpass breidt hier maar liefst een hele week aan vast. Dat klinkt als een ideaal Moederdag cadeau om samen te ontdekken tijdens een ontspannend samenzijn.

Ook leuk voor jou

Logies, arrangementen of inspiratie in het thema Kunst & Cultuur.

Ontdek het aanbod aan culturele mogelijkheden

Struin in de tuin(en)

Vlaanderen telt heel wat openbare tuinen. De Plantentuin in Meise, het Rivierenhof in Deurne, de Japanse Tuin in Hasselt of de Kruidtuin in Leuven klinken vast niet geheel onbekend in de oren. 

Ook (iets) minder gekende plekjes zijn de moeite waard om eens in rond te kuieren. Zo is er bijvoorbeeld Den Botaniek in Antwerpen. Hartje stad, maar ook hartje natuur. Vergaap je gerust aan de vele kruiden- en plantensoorten langs de slingerende paadjes die het park rijk is. Ook middenin de stad, maar dan in Gent, vind je de Binnentuin van de Sint-Pietersabdij. Hier kan je helemaal tot rust komen terwijl je flaneert tussen de lavendel en wijnranken. Nog meer wijnranken vind je terug in Wijndomein Kasteel Vilain XIIII in Leut (Maasmechelen). Wil je je mama met heel de familie vieren, dan is een wijndegustatie (10-20 personen) op dit domein misschien wel een schot in de roos.

Van nog meer tuinen genieten? Jaarlijks organiseert Landelijke Gilden enkele Open tuinen dagen. Je bent dan welkom bij enthousiaste tuineigenaars die jou vertellen over de aanpak van hun tuin. Prik alvast 26/5 in jullie agenda’s, want dat is meteen de eerste van de reeks in 2024.

Moeder en dochter knuffelen

Jouw moeder bedanken

Met de Vlaanderen Vakantiecheque kan jouw moeder letterlijk van haar cadeau beginnen dromen.

Koop een Vlaanderen Vakantiecheque