Antwerpen (stad)

Antwerpen (stad)

Antwerpen, wereldstad in zakformaat. 

Al 500 jaar de diamanthoofdstad van de wereld. De tweede grootste haven van Europa. Baanbrekende mode en een paradijs voor foodies. In Antwerpen valt altijd iets te zien of beleven. Bezoek verbluffende musea, ga heerlijk eten, shop tot je benen het begeven of laat je verrassen door al het moois dat deze stad te bieden heeft.
 

Tips

 1. Bezichtig het Historisch Centrum. Het stadhuis en de gildehuizen op de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en bezoekerscentrum Het Steen ademen geschiedenis. 
 2. Bewonder prachtige architectuur, zoals het Havenhuis, MAS | Museum aan de Stroom, en het Centraal Station, een van de mooiste treinstations ter wereld.
 3. Ga winkelen op de Meir, de grootste winkelstraat van het land. Zowat alle grote ketens hebben hier een filiaal. Voor luxemerken, Belgische mode, onafhankelijke boetieks en leuke tweedehandswinkels moet je in de omliggende straten zijn.
 4. Bezoek het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. De collectie omvat zeven eeuwen topkunst, van Vlaamse Primitieven tot expressionisten. Ook Museum Plantin-Moretus, FOMU – Fotomuseum Antwerpen en het Red Star Line Museum zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken.
 5. Maak een rondvaart door de haven van Antwerpen, de grootste exporthaven van Europa.
 6. Wandel langs de Schelde en geniet van het uitzicht (nog mooier op Linkeroever!). Of ga picknicken in de prachtige parken, zoals het Stadspark, Zuidpark of het kunstpark van het Middelheimmuseum, een van de grootste en mooiste beeldenparken van Europa.
 7. Verken de stad op de fiets, de step, in een tuktuk of al golfend. Professionele stadsgidsen vertellen je meer over de bezienswaardigheden, geven tips en halen leuke anekdotes boven. 
 8. Geniet van culinaire hoogstandjes, zoals Vlaamse stoofpot, mosselen, chocolade, bieren, frieten en wafels. Met 17 sterrenrestaurants en keukens uit alle hoeken van de wereld heb je aan keuze geen gebrek.
 9. Beleef Antwerpen met je kinderen. Met de ZOO, Chocolate Nation, Plopsa Station, en verschillende cinema’s zullen ze zich zeker niet vervelen. Veel musea hebben een aangepast kinderparcours.
 10. Duik in het bruisende nachtleven. Van bruine kroegen en hippe bars tot danscafés en discotheken: Antwerpen heeft een levendige uitgaansscène, ook voor de LGBTQIA+-community. 
 11. Blijf overnachten, want je kan hier zoveel zien en doen. Van budgetvriendelijke hostels en een stadscamping tot boetiek- en vijfsterrenhotels, het logiesaanbod is heel divers.

Meer inspiratie?

Plan je bezoek of kijk voor meer info over Kunststad Antwerpen op