7 keer wandelen met je viervoeter

Samen met je viervoeter op vakantie? Jazeker! Heel wat logies verwelkomen jullie met veel plezier. Bovendien is er overal in Vlaanderen wel een leuke wandeling in de buurt te bespeuren voor jou en je trouwe metgezel.

Vlaanderen Vakantieland 21 maart 2024

1. Wandelen in de Kempen

Verblijfpark Tulderheyde in Ravels (Poppel) ligt tussen diverse natuurgebieden en beschikt over verschillende wandelroutes. Van doorwinterde hiker tot gelegenheids-wandelaar, als je bij dit logies vertrekt voor een wandeltocht, 'ligt de wereld aan je voeten'. 

2. Wandelen in de Limburgse Kempen

Terug tot jezelf keren? Welkom bij De Blauwe Maaten in Oudsbergen. Deze B&B ligt op het einde van een doodlopende straat. Je bent er omgeven door een duinengordel. De perfecte plaats om samen met je hond uren wandelplezier te beleven. 

3. Wandelen in de Vlaamse Ardennen

Vakantiewoning Beekkanthuis in Melden (Oudenaarde) is een rustig gelegen plattelandswoning aan de voet van de Koppenberg. Er is een grote omheinde tuin met een prachtig zicht op het golvende landschap. Voor een stevige wandeling kan je terecht in het Koppenbergbos, Spijkerbos en Kluisbos. Het fiets-wandelpad van Oudenaarde naar Kluisbergen ligt naast de woning. 

4. Wandelen in het Hageland

Al wandelend het Hageland ontdekken? Dan zit je goed in Hotel In Den Hoek in Tielt-Winge (Sint-Joris-Winge). In dit klein hotel met zeven grote kamers kunnen je kinderen naar hartenlust ravotten terwijl je van een drankje geniet op het terras van de taverne.

Wandeling vanuit Hotel in Den Hoek

Wandeling vanuit Hotel in Den Hoek

5. Wandelen in de Westhoek

Maak vanuit Vakantiewoning Hof Ten Thorre in Lo-Reninge prachtige wandelingen of geniet er zelfs van een boottochtje bij zonsondergang op de IJzer. Vanuit deze kindvriendelijke vakantiewoning trek je zo naar de nabijgelegen speelpleinen of natuurdomeinen. Voor volwassenen is er een overdekt loungeterras naast de houtgestookte houttub. Voor kinderen is er een volledig ingerichte speelkamer en zijn er tal van activiteiten buiten zoals gocarts en een ingebouwde trampoline. 

6. Wandelen in de Voerstreek

In een voormalige koeien-, kippen- en varkensstal slapen? Dat kan bij Anna's Höfke, een huisdier- en kindvriendelijke vakantiewoning in Voeren (Teuven). Je kan er van heel wat vergezichten genieten tijdens een wandeling door de vele bossen en weides.

7. Wandelen aan de Kust

Met je gezin uitwaaien aan de kust? Bij Malecot Boutique Hotel in Blankenberge kan je een familiekamer boeken en bevind je je op slechts 50m van het strand. In Blankenberge zijn er verschillende speeltuinen, beachbars met speeltoestellen en zandstranden. 

Uitzicht op het Malecot Boutique Hotel

Wanneer je de deur achter je toe trekt bij Malecot Boutique Hotel, kijk dan gerust nog eens achterom voor een fraai zicht op je logeerplekje.