Groepsvakantie

Groepsvakantie

Groepsvakanties zijn ideaal om geweldige herinneringen te creëren, banden te versterken en nieuwe ervaringen te delen met mensen die belangrijk voor je zijn (vrienden, familie, collega's,...). 

Onze tips voor een geslaagde groepsvakantie

 1. Groepsgrootte
  Met wie ga je op groepsvakantie? Het aantal personen en de samenstelling (koppels, jongere of oudere personen, kinderen,...) bepalen jouw keuze voor een geschikt logies (bijvoorbeeld de kamerverdeling en het aantal badkamers), het vervoer en de activiteiten.
 2. Specifieke vereisten
  Overweeg of je een B&B, hotel, vakantiehuis, jeugdverblijf of andere accommodatie-opties wilt boeken. Zijn er oudere of minder mobiele personen in je gezelschap? Slaapkamers op het gelijkvloers of toegankelijke logies (Toegankelijkheidslabel A of A+) kunnen zeker handig zijn. 
 3. Budget
  Er is een grote variëteit in prijzen van (grotere) vakantiewoningen. Bespreek vooraf met je groep het budget om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde golflengte zit. 
 4. Bestemming en activiteiten
  Kies een bestemming die aantrekkelijk is voor alle groepsleden. Houd rekening met de interesses, voorkeuren en activiteiten die beschikbaar zijn op de gekozen bestemming en in de omgeving. Ook ter plaatse zijn er vaak heel wat troeven zoals een zwembad, ontspanningsruimte, buitenruimtes of een grote tuin. Het kan handig zijn om vooraf de activiteiten samen te bespreken, zo verlies je hier tijdens jouw verblijf geen tijd mee.
 5. Vervoer
  Overweeg of je met de auto (carpool), trein, tram, bus of een combinatie daarvan wilt reizen. Als de groep groot is, is het misschien handig om zitplaatsen te reserveren als je het openbaar vervoer (trein, tram of bus) wenst te nemen.
 6. Communicatie
  Voorkom misverstanden, maak gebruik van groep chats, e-mails of andere communicatiemiddelen om iedereen op de hoogte te houden van de plannen, wijzigingen en andere belangrijke informatie.