Leiestreek

Leiestreek

Beleef meer in de Leiestreek.

In de Leiestreek word je verwend met hippe en creatieve adresjes, spetterende waterbelevingen, culinaire toppers, verrassende plekjes en uitmuntende kunst. In de Leiestreek beleef je écht meer.

Tips

  1. Ontdek charmante dorpen zoals Dadizele, Sint-Martens-Latem, Machelen-aan-de-Leie of kies voor bruisende steden zoals Kortrijk, Deinze, Roeselare en Gent.
  2. Maak een ontspannende fietstocht langs de oevers van de Leie en ontdek het landschap dat al eeuwenlang kunstenaars inspireert.
  3. Kies uit 101 speciaal geselecteerde hotspots of 'Leiespots' en ontdek allerlei hippe en bijzondere adresjes. Van knusse koffiebars tot creatieve conceptstores.
  4. Verken de plaatselijke kunstscène en bezoek enkele van de vele galerijen of musea, zoals het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek), kunstgalerij ne9enpuntne9en en het Roger Raveel Museum.
  5. Proef van heerlijke streekproducten, ga picknicken langs het water, bezoek een brouwerij, of laat je smaakpapillen verwennen bij een van de sublieme toprestaurants.
  6. Plan een zalige vakantie aan het water, logeer op een boot, beleef spetterende wateractiviteiten en rust uit op een van de idyllische terrasjes aan het water.
  7. Laat je verrassen tijdens mooie wandelroutes langs verborgen natuurplekjes en adembenemende uitzichten.
  8. Geniet van een boottocht op de Leie, bijvoorbeeld vanuit Kortrijk, Deinze of Gent, waar je zowel door het bruisende stads-centrum als door de groene omgeving vaart.

Meer inspiratie?

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over de Leiestreek?