Rust & natuur

Rust & natuur

De natuur, dat is herbronnen. Even weg van alle drukte van het dagelijks leven. Even terug naar de roots. Letterlijk dan. Zomer of winter, schemering of dageraad, zonneschijn of regen: de natuur is altijd een streling voor de zintuigen. Rust en stilte, dat kan je ook vinden bij deze logies.

Onze tips voor een geslaagde rust & natuur vakantie

 1. Bestemmingskeuze
  Vlaanderen biedt heerlijke rustgevende plekken. Kies een bestemming die bekend staat om zijn bossen, natuurgebieden (bijvoorbeeld nationale parken), afgelegen stranden, vergezichten of plattelandsgebieden. 
 2. Overnachten
  Zoek naar logies die harmonieus opgaan in de natuurlijke omgeving, zoals vakantiehuizen, eco-lodges, boomhutten, boerderijverblijven of kamperen in de natuur of zoek volledige rust op in een stiltelogies of in een oud klooster.
 3. Activiteiten in de natuur
  Voel de natuur om je heen met activiteiten als wandelen of fietsen in een natuurgebied, kajakken, snorkelen, vogels spotten, sterrenkijken, wildwatervaren of gewoon ontspannen met een goed boek. 
 4. Ontdek lokale flora en fauna
  In Vlaanderen is er een grote lokale diversiteit op het vlak van flora en fauna. Bezoek natuurreservaten, botanische tuinen of neem deel aan georganiseerde natuurexcursies om de lokale planten, dieren en ecosystemen te ontdekken.
 5. Digitale detox
  Even weg van sociale media en elektronische apparaten? Een topidee om volledig te kunnen genieten van de rust en stilte om je heen. Dit stelt je in staat om in het moment te zijn en volledig te ontspannen. Vermijd te veel drukte en geef jezelf ruimte om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van de omgeving. 
 6. Verbinding met de natuur
  Mediteer, beoefen yoga, schilder, schrijf of wees gewoon stil en geniet van de rust en schoonheid om je heen. Laat de natuurlijke omgeving je inspireren.