Leuven

Leuven

Eeuwig jong (in) Leuven. Geen stad in Vlaanderen spreekt zo tot de verbeelding. Ze combineert een rijk historisch patrimonium met een joviale, Bourgondische stadscultuur en een creatieve energie die niet te stuiten is. Leuven is forever young!

Tips

  1. Bezoek Leuvens erfgoed zoals de authentieke universiteitshallen, de opgewaardeerde industriële panden aan de Vaartkom of de hololens in de Sint-Pieterskerk.
  2. Museum M, een gebouw van Belgisch toparchitect Stéphane Beel, heeft boeiende en wisselende collecties.
  3. Ook muzikaal valt er in de zomer heel wat te beleven in Leuven, met optredens en festivals (Het Groot Verlof, M-IDZOMER, Half Oogst, PARK) op unieke locaties, van de Oude Markt, tot abdij van park.
  4. Een stadswandeling brengt je langs Leuvense klassiekers zoals het iconische stadhuis, de universiteitsbibliotheek, de langste toog van Europa – a.k.a. de Oude Markt en het Groot Begijnhof.
  5. Groen in de Stad én in de rand: het centrale stadspark (ofwel: Sint-Donatuspark), het meer verborgen Ramberg- en Dijlepark, de Kruidtuin of de vijvers van Bellefroid.
  6. Naast schitterende kerken vind je er de iconische Abdij van Park met vijvers.
  7. Culinair is Leuven top met een grote variëteit aan restaurant, bistro’s en koffiebars.
  8. Een (autovrij) shoppingswalhalla vind je in de Parijsstraat en Mechelsestraat, of de nabijgelegen Bondgenotenlaan.
  9. Bierliefhebbers kennen natuurlijk Stella Artois, maar Leuven en omstreken herbergen ook kleinere brouwerijen. Te ontdekken via een biertour of brouwerijbezoek!

Meer inspiratie

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over Leuven?