15 zomerse zoektochten voor heel het gezin

Uitdagende, leerrijke en speelse zoektochten in musea en andere leuke locaties in heel Vlaanderen waarmee je kinderen uren zoet zijn: het klinkt als een droom te mooi om waar te zijn. Maar soms komen dromen uit, deze keer in de vorm van Schatten van Vlieg!

Vlaanderen Vakantieland 06 juli 2023

Schatten van Vlieg in West-Vlaanderen

Aan de Atlantikwall Raversyde in Oostende dompel je jezelf op een speelse manier in de geschiedenis van WOI en WOII. Families met kinderen vanaf 6 jaar komen er tijdens een toffe speurtocht rond het thema ‘voelen’ alles te weten over de oorlogen van de 20e eeuw.

Logiestips in de buurt


Help jij de ketting van heer Lodewijk van Gruuthuse terug te vinden? Speurneuzen vanaf 7 jaar kunnen in het Gruuthusemuseum van Brugge in ware cluedostijl op zoek naar de dader tijdens een spannende zoektocht. Meer fan van boeken? Ga op zoek naar de cijfercodes in bibliotheek Biekorf en vind de schat van Vlieg!

Logiestips in de buurt


Ga op schattenjacht in Blankenberge met Vlieg langs het Kievitspad (1 km) in de Uitkerkse Polder. Families met kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen de hele zomervakantie meedoen. Via de voeltocht kraak je de code van de schatkist én maak je kans op een culturele roadtrip!

Logiestips in de buurt

Schatten van Vlieg

© Sien Verstraeten voor Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg in Oost-Vlaanderen

Trek eropuit naar Fort Liefkenshoek in Beveren-Waas en baan je een weg door deze gratis zomerse zoektocht voor de hele familie. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich helemaal uitleven op het blotevoetenpad en met de voelcollage.

Logiestips in de buurt

In het STAM in Gent mag aanraken deze zomer wel! Kinderen van 6 tot 12 jaar maken er een reis door de tijd en ontdekken het verhaal van Gent aan de hand van allerlei voel-opdrachten.

Logiestips in de buurt

Ga op schattenjacht in het Provinciaal Domein het Leen in Eeklo en maak met je handen en voeten kennis met de bomen en struiken van het arboretum. Een unieke ervaring!

Logiestips in de buurt

Schatten van Vlieg

© Sien Verstraeten voor Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg in Antwerpen

In bibliotheek Het Predikheren in Mechelen kan je terecht voor maar liefst 2 speurtochten. Eentje voor kinderen vanaf 3 jaar, een andere voor kinderen vanaf 7 jaar. Beide zoektochten leiden je creatief door de bib, met een leuke beloning op het einde!

Logiestips in de buurt

Ga met het gezin op uitstap in het KMSKA in Antwerpen en voltooi een heleboel creatieve opdrachten in de zalen van het grote museum. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar oud kunnen zelfs bijdragen aan een gigantisch origamikunstwerk.

Logiestips in de buurt

Ook in de tuin van het Suske en Wiske Museum in Kalmthout is een schat van Vlieg verstopt. Door te voelen aan verschillende objecten en structuren ontdek je de stripreeksen van Willy Vandersteen. Open jij de schatkist?

Logiestips in de buurt

Schatten van Vlieg

© Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg in Limburg

Speurneuzen met een hart voor dieren kunnen deze zomer op avontuur in openluchtmuseum Bokrijk in Genk. Werk samen met het hele gezin om de doe-, puzzel- en speuropdrachten op te lossen en maak onderweg kennis met de Bokrijkdieren!

Logiestips in de buurt

In Bilzen kunnen kinderen vanaf 6 jaar op zoektocht in het kasteel van Alden Biesen. Volg het leuke parcours en los alle opdrachten op op zoek naar de schat van Vlieg!

Logiestips in de buurt

Via een superleuke speurvoeltocht in het Belevingscentrum en de Kruiden-en Inspiratietuin van Herkenrode in Kuringen leer je voelen met je hele lichaam. Met je handen en voeten, maar ook met je buik, hart en zelfs met het puntje van je neus! Al voelend ontdek je meer over de rijke geschiedenis van de abdij en over de planten in de tuin.

Logiestips in de buurt

Schatten van Vlieg

© Sien Verstraeten voor Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg in Vlaams-Brabant

Het MOT in Grimbergen zit met een mol. Gelukkig kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar een handje helpen. Volg het spoor van Pol de mol en gebruik je tastorganen om de spullen terug te vinden die de mol heeft gestolen.

Logiestips in de buurt

Echte speurneuzen die houden van actie en opwindende opdrachten moeten deze zomer zeker eens op schattenzoektocht in provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Tijdens je zoektocht ontdek je meer over de natuur en Het Vinne, veel succes!

Logiestips in de buurt

Combineer cultuur en spanning in Museum M in Leuven en ga op zoek naar alle tips om de schat van Vlieg te bemachtigen. De zoektocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Logiestips in de buurt

Benieuwd waar en wanneer je op schattenjacht kan?

Zoek tussen alle Schatten van Vlieg zoektochten naar jouw favoriet(en)!

Naar alle zoektochten
Schatten van Vlieg