Weekendje weg in West-Vlaanderen

Vlaanderen Vakantieland 03 september 2021

Historische steden, zee en strand, idyllische dorpjes, unieke natuurgebieden, verrassende wijngaarden, architecturale parels … Bezoekers uit de hele wereld komen elk jaar in West-Vlaanderen proeven van het goede leven. De lekkerste garnalen in de wereld, ja, die mogen de West-Vlamingen ook claimen. Waarom zou je grenzen oversteken als er West-Vlaanderen is?

Jouw weekend in West-Vlaanderen

  1. Regio’s in West-Vlaanderen
  2. Bezienswaardigheden in West-Vlaanderen
  3. Wandelen in West-Vlaanderen
  4. Fietsen in West-Vlaanderen
  5. Stille getuigen van de Groote Oorlog
  6. Logeren in West-Vlaanderen

Regio’s in West-Vlaanderen

Als je aan West-Vlaanderen denkt, denk je al snel aan de Noordzee en uitgestrekte stranden. Maar ook de andere West-Vlaamse regio’s zijn bezaaid met grote en kleine must-sees.

Brugse Ommeland

Wandelen en fietsen in een landschap van polders en kanalen en pittoreske dorpjes: niks beters om je weer herboren te voelen. Een bezoek aan Brugge mag natuurlijk niet ontbreken. In deze iconische stad geraak je nooit uitgekeken, toch?

De Belgische Kust

Van De Panne tot Knokke-Heist, elke kustgemeente heeft een eigen karakter, variërend van flamboyant en excentriek tot ingetogen en chic. Strand en zee zijn altijd vlakbij en terrasjes zijn er bij de vleet. Relax, take it easy, je bent aan zee!

De Westhoek

Er zijn van die streken die, als je ze eens bezocht hebt, je nooit meer loslaten. De Westhoek is er zo eentje. Van oorlogsverleden tot uitgestrekte hopvelden en de kunst van een goed glas ambachtelijk gebrouwen streekbier: in de Westhoek leer je vooral dat je het leven moet vieren telkens je kan.

De Leiestreek

Voor kunstenaars en andere fijnzinnige zielen is het mooie landschap van de Leiestreek één grote bron van inspiratie. De streek ontvangt je met open armen, heel veel lokaal lekkers en heel veel schoons.

Bezienswaardigheden in West-Vlaanderen

Kunst, cultuur, natuur, geschiedenis … wat je passie ook is, West-Vlaanderen bedient je op je wenken.

Prachtige kastelen en abdijen in Brugse Ommeland

Meer dan 100 kasten van kastelen en abdijen kom je tegen als je in het Brugse Ommeland rondtoert. Indrukwekkende bouwwerken die je meteen naar de tijd van weleer katapulteren.

Stad Ieper en de Menenpoort

Maak tijdens een stadswandeling langs gezellige steegjes en pleintjes kennis met het indrukwekkende verleden van Ieper. Om 20 uur verwachten we je aan de Menenpoort waar de gesneuvelde soldaten uit WO I herdacht worden.

Zwin Natuur Park

In dit paradijs voor gezinnen kom je om te wandelen, te fietsen, een panoramatoren te beklimmen, weg te dromen bij weidse vergezichten, trekvogels te spotten, een boeiende expo mee te pikken …

Adembenemend uitzichten

Als een matroos in zijn kraaiennest naar de horizon turen en genieten van adembenemende panorama’s, dat kan je op verschillende uitkijkpunten langs het fietsnetwerk Westhoek. Helemaal gratis!

Beaufort 

In 2021 streek deze triënnale voor hedendaagse kunst voor de 7de keer neer aan zee. Je kan ook nu nog 40 werken van kunstenaars uit binnen- en buitenland in alle Vlaamse kustgemeenten in openlucht bewonderen. Met de zee als decor is dit festival altijd weer een feest voor het oog.

Wandelen in West-Vlaanderen

Traag genieten is een levenskunst die je overal in West-Vlaanderen kan toepassen. En zeker op deze heerlijke wandelroutes. Wandel eens de zonsopgang tegemoet!

Wandelroutes aan de Kust

Wandelroutes in de Westhoek

Wandelroutes in het Brugse Ommeland

Wandelroutes in de Leiestreek

Fietsen in West-Vlaanderen

Met 3.180 km fietspaden en 1.045 knooppunten ligt het West-Vlaamse fietsroutenetwerk als een rode loper voor je uitgerold. Vier handige fietsnetwerkkaarten wijzen je de weg naar de mooiste plekjes.

Fietsroutes aan de Kust

Fietsroutes in de Westhoek

Fietsroutes in het Brugse Ommeland

Fietsroutes in de Leiestreek

Bars en restaurants in West-Vlaanderen

Koken begint bij creativiteit en draait om respect voor natuur en product. Dat hebben de West-Vlaamse chefs goed begrepen.

Gastronomisch dineren

Culinaire helden die toveren met smaken, verrassende ingrediënten en pure producten dicht bij huis, je hoeft ze niet ver te zoeken.

Onze aanraders zijn terug te vinden op hetlekkerewesten.be.

Ontbijt en lunch

Een royaal ontbijt, uitgebreide brunch of smaakvolle lunch? Op deze adresjes vind je niets dan eetgeluk.

Onze aanraders

Brouwerijen in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen telt heel wat artisanale brouwers met een uitgesproken liefde voor het vak. West-Vlaams bier met kennis en passie gebrouwen, je moet het proeven!

Stille getuigen van de Groote Oorlog

Musea, monumenten en kerkhoven vertellen het verhaal van de Eerste Wereldoorlog. Intens mooie plekken zijn het die je niet onbewogen zullen laten.

Logeren in West-Vlaanderen

Op citytrip met z'n tweetjes, samen met je kinderen of in een grotere groep? In West-Vlaanderen vind je een ruim aanbod logiesmogelijkheden op maat van je gezelschap. Van een huiselijke B&B over een stijlvol hotel tot een ruime vakantiewoning aan zee. Kijk voor het volledige aanbod op de website van Vlaanderen Vakantieland.

Meer inspiratie?

West-Vlaanderen is onwerelds mooi en je kan er steeds weer nieuwe horizonten opzoeken. Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info? Check dan zeker deze links: