Gezinsvakantie

Gezinsvakantie

Wanneer je samen met je kinderen op reis gaat, geniet je volop van quality time. De perfecte gezinsvakantie ziet er voor iedereen anders uit en is afhankelijk van de voorkeuren en interesses van het gezin. Hieronder vind je uitgebreide inspiratie voor een zalige gezinsvakantie.

Onze tips voor een geslaagde gezinsvakantie

 1. Interesses van gezinsleden
  Er valt zoveel te beleven in Vlaanderen Vakantieland, ook voor kinderen. Overleg welke activiteiten, bestemmingen of thema's ze leuk vinden, zodat iedereen enthousiast kan zijn over de vakantie. 
 2. Logies
  Kijk naar logies die geschikt zijn voor gezinnen. Overweeg hotels met familiekamers, vakantiehuizen of appartementen met aparte slaapkamers, gemeenschappelijke ruimtes en kindvriendelijke faciliteiten (vb. meubilair, bestek,...) en voorzieningen zoals speeltuinen of boerderijdieren voor jonge kinderen en zwembaden of een strandje in de buurt voor tieners. 
 3. Qualitytime
  Heel wat logies beschikken over gezelschapsspellen, speelgoed, ontspanningsruimtes of buitenactiviteiten (vb. sportveld, dieren, petanquebaan, trampoline,...), zalig voor een spontaan momentje tussendoor. 
 4. Activiteiten en bezienswaardigheden
  Aan gevarieerde activiteiten en bezienswaardigheden geen gebrek in Vlaanderen. Denk aan de klassiekers zoals themaparken, dierentuinen, musea, strandactiviteiten, wandelpaden of fietsroutes. De website van Riebedebie helpt je hierbij graag op weg.