Buitenplezier voor jong en oud

Met de zon op je gezicht en een briesje door je haren: er gaat niets boven het genot van een vakantie in de buitenlucht. Geen idee hoe je optimaal kan genieten van je tijd in de buitenlucht? Of je nu in een natuurgebied wandelt, je samen met de (klein)kinderen van een picknick geniet of je gewoon ontspant in de tuin of op het terras van het logies waar je verblijft, buiten zijn is altijd verfrissend. 

Vlaanderen Vakantieland 11 april 2024

Zo kan jij dit jaar op vakantie buiten genieten:

  1. Speuren in de natuur
  2. Picknicken op een idyllisch plekje
  3. Ravotten in de tuin

1. Speuren in de natuur

Je kan op verschillende manieren speuren in de natuur en wees maar zeker dat het de moeite waard is om het zelf te proberen!

Wilde konijnen, herten, eekhoorntjes, vossen, … komen pas naar buiten wanneer het schemert. Kies daarom voor een dauwtrip of schemerwandeling. Hou het extra stil, kijk goed om je heen en wie weet welke dieren jou allemaal komen begroeten. Een magisch moment buiten dat jij niet snel meer zal vergeten! Van op-en-top buitengenot gesproken!

Vinden jouw kinderen wandelen maar saai? Misschien vinden ze het wel leuk om een keer op speurtocht te gaan. Hoorde je al van de app ‘ObsIdentify’ (Google Play Store, App Store)? Met deze app trek je de natuur in en maak je foto’s van dieren en planten die je onderweg ziet. De app vertelt je daarna welke soort het is. Leuk voor de kleinsten in het gezelschap: je wordt beloond met tips op maat (om bepaalde soorten te vinden), je kan badges behalen of je kan meedoen aan heuse challenges. 

Kies voor een logeerplek aan een natuurgebied en jullie zoektocht naar dieren en planten kan niet meer stuk! 

Speuren in de natuur

2. Picknicken op een idyllisch plekje

Wat buitenlucht opsnuiven, dat kan ook tijdens een picknick. Kies één van de picknick arrangementen uit, spot een leuk plekje, vlei je neer en genieten maar. Zin om er een fietstocht aan te koppelen? In Ranst en Lier fiets je langs de bloesems en het fruit in een tocht van iets meer dan 40 kilometer. Zowel in Ranst als Lier kan je een picknickmand met lokaal lekkers ophalen voor onderweg. Om je dorst extra te lessen is een sap of siroop van bij de fruitboer, een fruithoeve of een fruitbedrijf een heerlijke verwennerij. In West-Vlaanderen kan je hiervoor terecht bij ‘hoeves om te proeven’.

Picknick

3. Ravotten in de tuin

Soms moet je het niet te ver zoeken. Als je meer buiten wilt zijn, boek dan gewoonweg een overnachting bij een logies met speeltuin, terras of tuin. Dat wordt heerlijk buiten spelen tijdens een weekendje weg met de kinderen! Een gezinsvakantie om nooit meer te vergeten. Want welk kind leeft zich nu niet graag uit tijdens een spelletje verstoppertje en vindt het nóg leuker als ook mama, papa, oma, opa, nonkel of tante meespelen? Wie zich actief wilt uitleven, kan lasergames of archery tags huren, twee veilige spelvormen voor uren buitenplezier. Of ontdek jouw buitenervaring met 365 dagen buitenspelen. Je vindt er tips om een wormenhotel te bouwen of je eigen bellenblaassop te fabriceren. Aan lentegenot geen gebrek! Is het wat minder zonnig weer? Dan kan je een moddertaart maken of paraplu tikkertje spelen. Geen excuses dus om binnen te blijven!  

Lasergame