Brugse Ommeland

Brugse Ommeland

Tijd voor een ommetje in het Brugse Ommeland?
In het Brugse Ommeland tikt de klok net iets trager. Van gepassioneerde streekproducenten tot bezielde sterrenchefs, hier primeert het goede leven. Het is een streek waar je diverse landschappen ontdekt, van wijd gestrekte polders over weidse velden en meersen tot majestueuze tuinen en parken met schilderachtige kastelen. Met werelderfgoedstad Brugge als kloppend hard. Even helemaal weg, maar toch dichtbij!

Tips

  1. Bezoek Brugge: Deze middeleeuwse stad staat bekend om zijn mooie architectuur, gezellige terrasjes en romantische grachten.
  2. Ontdek diverse prachtige natuurparels in het Brugse Ommeland: Landschapspark Bulskampveld, de Zwinstreek, Vloethemveld, de Kasteelbossen. Ideaal voor een dagje ontspannen in de natuur.
  3. Damme en Lissewege: in het witte authentieke polderdorp Lissewege is de tijd blijven stilstaan en lijkt alles nog zoals het hoort…
  4. Bewonder de historische kastelen: er zijn er maar liefst 108 in de regio! En die spot je het best al wandelend en al fietsend. Sommige kastelen kan je ook een bezoekje brengen.
  5. Laat je gastronomisch in de watten leggen. De regio bulkt van de heerlijke hoeve- en streekproducten, lekkere brouwsels, topgastronomische adresjes en ook gezellige bistro's en pop-ups. 
  6. Ontdek de woonplaats en de werken van kunstenaar Constant Permeke (1886-1952) in het Permekemuseum.
  7. Kom wandelen met een alpaca! Je hoeft niet naar Peru of andere hoogvlakte om met aaibare alpaca's te wandelen. Dat kan gewoon in het Brugse Ommeland. Een hit bij de kinderen.
  8. Geniet van een rustige fietstocht met weidse vergezichten in het hinterland. Boordevol couleur locale zijn de polders ook leverancier van verstilde schoonheid en ouderwetse charme...

Meer inspiratie

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over het Brugse Ommeland?