Brugge

Brugge

Brugge, werelderfgoed met een ziel …
Een plek op mensenmaat, nooit helemaal te doorgronden.
Brugge is groots geworden door haar meeslepende geschiedenis, bekroond met het Unesco-label van Werelderfgoedstad, maar is nooit stil blijven staan. Wandel door een authentiek middeleeuws stadsweefsel en ontdek elke keer iets nieuws. Van gezellige cafeetjes tot de beste restaurants.

Tips

 1. Bezoek de Grote Markt: het historische marktplein van Brugge, omringd door prachtige gebouwen, waaronder het beroemde belfort.
 2. Maak een boottocht op de grachten: ontdek Brugge vanaf het water en geniet van het uitzicht op de schilderachtige plekjes van de stad.
 3. Bezoek het chocolademuseum: leer meer over de geschiedenis en productie van Belgische chocolade.
 4. Wandel door het Begijnhof: een rustige en vredige plek om te genieten van traditionele architectuur en stilte.
 5. Proef de Belgische bieren: Brugge is bekend om zijn uitstekende selectie Belgische bieren, dus waarom zou je niet een aantal lokale brouwsels proberen in een van de vele bars en brouwerijen in de stad.    
 6. Neem een kijkje bij de beroemde Heilig-Bloedbasiliek: bekijk het heilige relikwie en bewonder de middeleeuwse architectuur en decoratie.
 7. Verken de stad op de fiets: met de vele fietspaden en rustige straten, is fietsen een geweldige manier om Brugge te verkennen.
 8. Wandel door het Minnewaterpark: een prachtig park met uitzicht op het Minnewatermeer en de middeleeuwse muren van de stad.
 9. Proef de Belgische bonbons: bezoek een van de vele chocolatiers in de stad om enkele van de beste Belgische bonbons te proeven.
 10. Bezoek het Groeningemuseum: het museum van de stad, beroemd om zijn collectie Vlaamse en Nederlandse kunst, met werken van zowel oude meesters als moderne meesters.
   

Meer inspiratie?

Plan je bezoek of kijk voor meer info over Kunststad Brugge op