Citytrip

Citytrip

Zin in een citytrip met wat meer? Geef je zintuigen de kost met verrassende fietstochten, gezellige wandelingen, leuke shopadresjes, boeiende musea, kunst, erfgoed, architectuur en andere culturele activiteiten.

Onze tips voor een geslaagde citytrip

 1. Bestemmingskeuze
  De vijf kunststeden zijn een klassieker en zeker het bezoeken waard. Daarnaast telt Vlaanderen nog zo veel andere fijne steden. Kies een stad die past bij jouw interesses en voorkeuren. Overweeg factoren zoals cultuur, geschiedenis, architectuur, entertainment, winkelen en culinaire scene bij het selecteren van de stad.
 2. Gevarieerde logiesmogelijkheden
  Een hotel is een perfecte uitvalsbasis om een stad te verkennen, maar elke stad is ook verschillende B&B's, vakantiewoningen of soms zelfs een heuse city camping rijk.
 3. Lokale specialiteiten
  Vele steden hebben hun eigen specialiteiten, je vindt zeker en vast een verkooppunt waar je jouw smaakpapillen kan verwennen.
 4. Vervoer
  Steden zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, bus, tram). Handig toch dat je geen parkeerplaats moet zoeken voor je auto! Ter plaatse kan je je ook met de taxi, huurstep of -fiets verplaatsen. 
 5. Bezienswaardigheden en activiteiten
  Aan bezienswaardigheden en activiteiten geen gebrek. In een stad vind je alles binnen handbereik. Je vindt vast heel wat bezienswaardigheden, attracties en activiteiten die je wilt bezoeken en ervaren tijdens je citytrip. Controleer de openingstijden, mogelijke wachtrijen en of je vooraf kaartjes moet reserveren. 
 6. Combineren met wandelen of fietsen
  Kijk ook eens buiten de stadsgrenzen en voor je het weet ervaar je de omliggende natuur via een kortere of langere wandel- of fietstocht.