Westhoek

Westhoek

In de Westhoek geniet je ten volle van de rust en open ruimtes en kan je rustig fietsen en wandelen door het gevarieerd landschap. Ideaal om er even de stekker uit te trekken en te genieten van de wondermooie uitzichten. Wie ‘de groote oorlog’ zoekt, vindt langs velden en wegen honderden verhalen en vele sporen om nooit te vergeten. De ideale vakantiebestemming dichtbij huis! 

Tips

  1. De Westhoek vanuit de lucht: stap op de fiets of maak een rondrit door de Westhoek en geniet van de mooiste landschappen van op één van de vele uitkijkpunten.
  2. LANDSCAPES | Feel Flanders Fields: in mei/juni wordt Flanders Fields omgetoverd tot een paarse bloemenzee. Ontdek & ervaar het landschap!
  3. Westhoek unPlugged: tijd om te vertragen en eventjes op pauze te duwen. De Westhoek heeft voor jou de perfecte plekjes om te unPluggen. 
  4. Unesco werelderfgoed: ontdek & ervaar de 27 WO I begraafplaatsen en monumenten die erkend werden als UNESCO werelderfgoed
  5. Wandelregio bij uitstek: met 6 wandelnetwerken en tal van lusvormige wandelroutes is de Westhoek de ideale bestemming voor wandelaars.
  6. Fietsen van de bergen tot de zee: met het fietsnetwerk Westhoek ontdek je de mooiste landschappen van de regio. 
  7. Wijnbeleving: wijnterrassen met de mooiste uitzichten over de wijngaarden brengen je in gedachten naar de Provence of Toscane. 
  8. Bierbeleving: nergens anders dan in de Westhoek wordt het landschap met zoveel hopvelden gesierd. Kom en ontdek de heerlijke Westhoekbieren! 
  9. Historische stadjes: Ieper-Veurne-Diksmuide:  geniet van een lekker streekbiertje of -gerechtje op de gezellige marktpleintjes. 
  10. Kunstenfestival Watou: voor liefhebbers van beeldende kunst, poëzie en open ruimte (zomer). 

Meer inspiratie

Wil je je bezoek in detail plannen of zoek je meer info over de Westhoek?