Huisdieren welkom

Huisdieren welkom

Ook met je huisdier ben je op heel wat plekken welkom. Doe vooraf navraag bij de accommodatie of het huisdier welkom is en wat de regels en bijhorende kostprijzen zijn.

Onze tips voor een geslaagde vakantie met je huisdier

 1. Bestemming en accommodatie
  Controleer of je bestemming huisdiervriendelijk is en of dit logies huisdieren toestaat en hiervoor eventueel een extra kost aanrekent. Niet alle B&B's, hotels, vakantiehuizen of campings staan huisdieren toe, dus zorg ervoor dat je vooraf de regels (bijvoorbeeld het maximum aantal toegelaten dieren) en beperkingen kent.
 2. Activiteiten
  Kijk vooraf naar huisdiervriendelijke activiteiten en gebieden waar je huisdier kan worden uitgelaten.
 3. Vervoer
  Kies het juiste vervoermiddel voor je huisdier. Als je met de auto reist, zorg dan voor een veilige en comfortabele reiscarrier of harnas. Als je in Vlaanderen met het openbaar vervoer (trein, tram of bus) reist, controleer dan de regels en vereisten met betrekking tot het vervoeren van huisdieren.
 4. Reisbenodigdheden
  Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor je huisdier meeneemt, zoals voeding, water, snacks, een drinkbak, een comfortabel bed of deken, speelgoed, een riem, hondenpoepzakjes en eventuele medicijnen die je huisdier nodig heeft.
 5. Gezondheid en veiligheid
  Neem voldoende water mee en houd de temperatuur in de gaten, vooral bij warm weer. Stop regelmatig voor plaspauzes en beweging. Zorg er ook voor dat je huisdier altijd aangelijnd is en onder toezicht staat.
 6. Noodvoorzieningen
  Noteer de contactgegevens van een lokale dierenarts op je bestemming, voor het geval er zich tijdens de reis onverwachte gezondheidsproblemen voordoen.