Het groepsgevoel: de beste plekken om op reis te gaan met véél vrienden of familie

Vlaanderen Vakantieland 09 juli 2020

Of het nu een reünie, vrijgezellenfeest of familietrip is: niets leukers dan vakantie met een grote groep. Toch kan het een uitdaging zijn om een verblijf te vinden waar echt iederéén zijn ding vindt. Met deze logiestips wordt het een reuzegezellige vakantie!

De Westhoek heeft een uitgebreid aanbod aan grote vakantiewoningen voor 12 tot 18 personen en zelfs voor meer dan 19 vrienden of familieleden. Een absoluut pareltje is bijvoorbeeld De Kapelanij: de oude pastorij van Izenberge die volledig werd gerenoveerd tot een luxueuze vakantiewoning. Graag een zwembad en sauna? Dan moet je in het sjieke Waterland zijn in Kortemark: een oude leerlooierij die nu is omgetoverd tot een moderne loft.

(c) Vlaanderen Vakantieland - Waterland

In De Westhoek vindt ieder zijn gading: er zijn tientallen fiets- en wandelroutes, de kust en Plopsaland liggen vlakbij en in Ieper en Diksmuide ligt het oorlogserfgoed voor het rapen. Om het je helemaal makkelijk te maken, bundelde De Westhoek alle leuke activiteiten voor groepen: van een culinaire boottocht tot workshops pottenbakken en kaas maken, bierdegustaties en escape rooms. Ook families met kinderen zullen zich niet snel vervelen dankzij deze tips voor jong en oud, van waterpret tot dierenplezier.

Ook aan De Kust zijn er prachtige logies voor XL-groepen. Het logeeradresje Zalig aan zee in Blankenberge heeft zijn naam alvast niet gestolen. Vanop het ruime dakterras kijk je uit op de Belle Epoque-wijk, terwijl het strand en de jachthaven vlakbij liggen. Ook bijzonder is Villa Plage in Oostende. Deze loft voor 10 personen ligt in het Oude Militaire Hospitaal op de hippe Oosteroever en vlakbij het mooiste en rustigste strand van Oostende. Meer keuze nodig? Hier vind je het volledige aanbod vakantiewoningen aan De Kust.

(c) Vlaanderen Vakantieland - Zalig aan zee Blankenberge

De Vlaamse Ardennen zijn dé regio voor fietslustige vrienden, met de bekende cols uit de Ronde van Vlaanderen om je hoek. Maar het is ook heerlijk wandelgebied en met Ronse en Oudenaarde liggen er enkele minder bekende, maar zeer gezellige stadjes in de buurt. Bij ‘t Uitzicht krijgt jouw groep van 10 niet alleen een prachtig panorama over de streek rond Kluisbergen, maar ook een verwarmd zwembad om helemaal tot rust te komen.

Ook in de Leiestreek vind je heel wat inspirerende vakantiewoningen voor groepen. Bijvoorbeeld Trimaarzate, een creatieve en eigentijdse schuurwoning waar je in alle rust en comfort kan genieten van weidse natuur. Gelegen langs een landelijk weggetje, vlakbij het jaagpad en de Trimaarzate (oude spoorwegbedding) waar wandelaars en fietsers het voor het zeggen hebben. Prachtige steden zoals Kortrijk, Doornik en zelfs Rijsel liggen op fietsafstand.

In het glooiende landschap van het Pajottenland ligt poëziehotel Surplace. In dit voormalige dorpshuis logeer je in gezellige, kleinschalige kamers waar zeven dichters elk een gedicht op de muren schreven. Een geknipt oord voor stiltezoekers en poëten! Ben je eerder op zoek naar grote ruimtes voor creatieve workshops, zoals dans, muziek of toneel? Dan moet je in de verblijfscentra Destelheide en Hanebos zijn, in de groene rand ten zuiden van Brussel.

(c) Vlaanderen Vakantieland - Destelheide

Je denkt misschien: met een grote groep kan ik niet terecht in de grootstad. Mis! In de hippe wijk Sint-Andries in Antwerpen ligt vakantiewoning Zalig in Antwerpen: een strakke loft waar je met maar liefst 14 personen kan logeren. 

In het centrum van Gent ligt het Hotel Monasterium Poortackere, met superiorkamers voor groepen. De ideale uitvalsbasis voor jouw bezoek aan de Arteveldestad. Net buiten Leuven, op een beboste bergwand, ligt het Trumpet House. Hier vind je een eclectische mengelmoes aan stijlen, een jacuzzi en sauna, én een uitzicht over de Universiteitsstad!

In de prachtige Voerstreek ligt Pietershof Wijndomein: een charmante vakantiewoning voor 20 personen, inclusief vergaderruimte. In deze regio kan je zalig fietsen en wandelen, of een bezoekje brengen aan de wijngaarden van de uitbaters. In Zonhoven tot slot vind je vakantiewoning ‘t Reigersnest. Gelegen pal in natuurdomein De Wijers is dit de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in het groen. Kinderen leven zich hier uit op de trampoline, en voor de stoere binken is er zelfs een mancave met tafelvoetbal, darts en een bar. Voor elk wat wils!

Op zoek naar tips en inspiratie?

In onze nieuwsbrief (per mail) lees je gratis toffe tips, verrassend advies en eindeloze inspiratie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief