Richtprijs € 85

Prijs per kamer, per nacht

Boek je verblijf

Surplace

Ligging

Welkom op de plaats van faciliteitengemeente Bever. Welkom, in Surplace. Onder de kerktoren verbergt een geklasseerde gevel het hotel. Gelegen in het uiterste hoekje van het Pajottenland, gekend voor het Bruegellandschap, het Brabants trekpaard, grenzend aan de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines. Een landelijke streek.

Logies

Surplace is de som van alles wat je graag af en toe wilt missen. Stress, lawaai, onrust… Volgens Wikipedia is surplace ‘een techniek waarbij de fiets al balancerend op (nagenoeg) dezelfde plek gehouden wordt zonder dat de fietser steunt op de grond.’ Als je in Surplace verblijft zijn de hellingen met de oerkasseien van de Vlaamse klassiekers niet veraf. De naam Surplace is metaforisch voor een klein hotel, uniek in zijn genre. De tijd balanceert hier al vele jaren op de grens van Vlaanderen en Wallonië. Bever is het raakpunt van drie provincies. Het poëziehotel is een typisch dorpshuis dat eertijds een café, een drukkerij, een postkantoor, een duivenmelkerij was… en nu een karaktervol hotelletje. Waar de tijd de muren geleerd heeft stilte uit te ademen. In de zeven kamers, smaakvol opgetrokken met gerecycleerd hout, staat de tijd stil. Eva Gerlach, Luuk Gruwez, Miriam Van hee, Roland Jooris, Geert Vanistendael, Charles Ducal, Koen Stassijns & Ivo van Strijtem en Marc Tritsmans kregen hier elk hun ‘eigen’ kamer. Ze verbleven er en schreven elk een gedicht met als titel Surplace. Naast dat gedicht op de muur van de kamer vind je van elke dichter ook het nagenoeg volledige oeuvre. Dit hotel met zijn uniek concept is uitermate geschikt voor dichters, schrijvers, denkers… die heel graag in de grootste stilte willen lezen, schrijven, nadenken. Het hotel beschikt ook over een ruime living met een grote ronde tafel waar tien mensen kunnen bij aanschuiven. Een bibliotheek met honderden boeken, een binnenvijver waarin de toren van de kerk zich spiegelt, een stille tuin met fruitbomen en diverse afgescheiden hoekjes en een poëziemuur. En wordt je brein wat lettermoe dan kun je zalige wandelingen maken. Te voet of met de fiets doorheen het glooiend Pajottenland. Best mogelijk dat je Pieter Breugel de Oude tegenkomt. Je kunt een bezoek brengen aan Lessines, met het geboortehuis van Magritte en het prachtige Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos. Of je kunt het schitterende Kasteel van Gaasbeek bezoeken, of… Of op de muur van Geraardsbergen of de Bosberg even gaan surplacen.

Troeven

We streven naar een doorgedreven duurzaamheid, werken met bio- en/of lokale producten. De eerste groene sleutel mochten we in ontvangst nemen.

Arrangementen

Origineel & uniek

Ontdek het Pajottenland

Bever

€ 250

Prijs per kamer (2p.)

Culinair genieten

Midweek maandag – vrijdag

Bever

€ 400

Prijs per persoon

Origineel & uniek

Als Solo reiziger op cultureel avontuur

Bever

€ 150

Prijs per persoon

Waar je verblijft

Contact

Surplace

Plaats 44
1547 Bever

Wat heeft dit logies te bieden?

Faciliteiten

  • Free Wifi
  • Restaurant/Halfpension
Selfie van de vriendengroep op de fiets

Groepsvakantie

Wil je graag je talent delen met anderen, zoek je een plek om samen met vrienden eindelijk een "bubbel" te vormen. We luisteren naar je wensen om die zo optimaal mogelijk te ondersteunen.

Benen van wandelaar die over een boomstam loopt

Wandelvakantie

Surplace ligt op een wandel- en fietsknooppunt. Wandel- en fietskaarten Pajottenland en La Wallonie picarde zijn beschikbaar. Stalplaats en oplaadpunt mogelijk. Het Bruegellandschap is glooiend, verzichten compenseren de kuitenbijters.

Koppeltje op de fiets stopt langs de kant van de baan

Fietsvakantie

Surplace ligt op een wandel- en fietsknooppunt. Wandel- en fietskaarten Pajottenland en La Wallonie picarde zijn beschikbaar. Stalplaats en oplaadpunt mogelijk. Het Bruegellandschap is glooiend, verzichten compenseren de kuitenbijters.

3 mensen in een bootje met reddingsvesten aan

Actie & avontuur

Het glooiende Breugellandschap, de bossen vol boshyacinten, daslook of bosanemoon bieden de wandelaar of fietser een feeërieke natuur beleving.

Capaciteit van het logies

Indeling:
  • 3 kamers voor 1 personen
  • 4 kamers voor 2 personen

Totaal aantal personen in de accommodatie(s): 11

Praktische informatie

Check-in: 16:00 - 21:00

Check-out: 07:00 - 11:00

Vraag de voorwaarden na bij de logiesuitbater.

Vraag de annulatievoorwaarden na bij de logiesuitbater.

Vraag de kortingen, toeslagen, seizoenen, extra's, ... na bij de logiesuitbater.

Attracties & musea in de buurt van dit logies

Bekijk

Wat te doen in de buurt van dit logies

Bekijk