Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
bloeiend oost-vlaanderen
Alle artikels

Fietsen en wandelen tussen sierbloemen

Rozen, azalea’s of begonia’s: afhankelijk van welk seizoen het is, zie en ruik je ze hier allemaal. Ontdek het hele jaar door deze prachtige bakermat van de sierteelt via Bloeiend Oost-Vlaanderen.

De Oost-Vlaamse bloemenregio strekt zich ten oosten van Gent uit over elf gemeenten: Destelbergen, Laarne, Lokeren, Lochristi, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Oosterzele, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen. De Gentse Azalea is het eerste niet-eetbare Europese streekproduct. Je ontdekt de bijzondere bloem tijdens een tocht door dit kleurrijke deel van Oost-Vlaanderen.

Bloeiend Oost-Vlaanderen ook met gids

Vijf bloeiende fietsroutes en één wandelroute langs tuinen en duinen laten je kennismaken met de sierteeltstreek. Elke route bevat een kaartje met routebeschrijving en leuke stops onderweg dat je online kan downloaden. Tussen mei en september worden ook gegidste fietstochten georganiseerd. Er bestaat zelf een begeleide fietstocht waarbij je een kijkje mag nemen achter de schermen bij een sierteler, tijdens een bedrijfsrondleiding.

Sierlijk museum

Het sierteeltmuseum  in Zaffelare, deelgemeente van Lochristi, is een leuke uitvalsbasis om je tocht te beginnen. Het museum is een ode aan de pioniers van de sierteelt en heeft een bloementuin van 6.500 vierkante meter.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in