Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
bloeiend oost-vlaanderen

Fietsen en wandelen tussen sierbloemen

Rozen, azalea’s of begonia’s: afhankelijk van welk seizoen het is, zie en ruik je ze hier allemaal. Ontdek het hele jaar door deze prachtige bakermat van de sierteelt via Bloeiend Oost-Vlaanderen.

De Oost-Vlaamse bloemenregio strekt zich ten oosten van Gent uit over elf gemeenten: Destelbergen, Laarne, Lokeren, Lochristi, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Oosterzele, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen. De Gentse Azalea is het eerste niet-eetbare Europese streekproduct. Je ontdekt de bijzondere bloem tijdens een tocht door dit kleurrijke deel van Oost-Vlaanderen.

Bloeiend Oost-Vlaanderen ook met gids

Vijf bloeiende fietsroutes en één wandelroute laten je kennismaken met de sierteeltstreek. Elke route bevat een kaartje met routebeschrijving en leuke stops onderweg dat je online kan downloaden. Tussen mei en september worden ook gegidste fietstochten georganiseerd. Er bestaat zelf een begeleide fietstocht waarbij je een kijkje mag nemen achter de schermen bij een sierteler, tijdens een bedrijfsrondleiding.

Sierlijk museum

Het sierteeltmuseum  in Zaffelare, deelgemeente van Lochristi, is een leuke uitvalsbasis om je tocht te beginnen. Het museum is een ode aan de pioniers van de sierteelt en heeft een bloementuin van 6.500 vierkante meter.

Bekijk de sierbloemen van dichtbij

Logies met een fleurig randje