Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Brugge
Alle artikels

Het minder bekende Brugge

In de gouden driehoek van Brugge liggen de meeste musea. Toch vind je in het oosten van de Werelderfgoedstad ook toffe plekken om te slenteren, te snuisteren en te bezoeken. In de Breydelstad geraak je nooit uitgekeken op het historische decor.

Aan de Rozenhoedkaai nemen toeristen aan de lopende band selfies. Het heet het mooiste plekje van Brugge te zijn. Het bevindt zich niet toevallig in de gouden driehoek met zijn toonaangevende kunstmusea als het Groeningemuseum en het Sint-Janshospitaal.

Spelen in het Volkskundemuseum

Meer naar het oosten van de historische binnenstad kan je nochtans ook een aantal wonderlijke parels ontdekken. Te beginnen met café Vlissinghe in de Blekersstraat. Met zijn meer dan 500 jaar op de teller zou het de oudste kroeg van Brugge zijn.

In de Sint-Annawijk, een volkswijk die vorm kreeg in de negentiende eeuw, zie je in veel huizen nog een ouderwetse stoof branden. In deze wijk is het Museum voor de Volkskunde in de Balstraat een aanrader als gezinsuitstap.

In verschillende 17de -eeuwse eenkamerwoningen wordt het verhaal van toen verteld aan de hand van een klasje, een hoedenmaker, een apotheker en vele anderen. In herberg De Zwarte Kat kan je even uitblazen.

Molen op de Vesten

In de Rolweg ligt het Guido Gezellemuseum waar de priester-dichter nog gewoond heeft. In de tuin staat een kunstwerk van Jan Fabre.

Op het einde van de Rolweg bevindt zich de Kruisvest, een onderdeel van de groene omwalling rond Brugge. Bovenop de Kruisvest staat de Sint-Janshuismolen. Je kan de molen dagelijks bezoeken tussen 1 april en 30 september. Let er ook even op het prachtige uitzicht op dit deel van de stad.

Toegang tot de zee

Op het Sasplein liggen een aantal leuke terrasjes in de zon. Hier komen verschillende waterwegen samen. Vroeger kwam het Zwin, de verbinding met de Noordzee, via dit punt de stad in. Het bracht Brugge heel wat welvaart in de veertiende eeuw.

Te voet of per boot

Er zijn verschillende manieren om het minder bekende Brugge te bezoeken. Je kan de verkenning te voet en op eigen houtje aanvangen. Een andere manier om het Venetië van het Noorden te ontdekken, is met een toeristenbootje. De geschiedenis van de Werelderfgoedstad is onlosmakelijk verbonden met het water. Dat maakt een rondvaart op de reien net zo interessant.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in