De perfecte citymix: De Gentse eigenzinnigheid

Vlaanderen Vakantieland 22 juni 2022

Gent is een hippe, eigentijdse stad op een stevige basis van cultuur en geschiedenis, en dat gemixt met die typische Gentse eigenzinnigheid en zin voor gezelligheid. Boek alvast een nachtje bij want we garanderen je dat je hier veel langer zal willen blijven.

Parijs aan de Leie

Paris? Mais oui! Gent gaat met gemak door voor de lichtstad met haar romantische avondverlichting die de stad van haar beste kant toont. Trek je lief wat dichter tegen je aan voor een romantisch fotomomentje op de Sint-Michielsbrug. Dan is het tijd voor een rendez-vous bij Alix, dé plek voor een gezellige tête-à-tête. Public Display of Affection? In Gent zijn dat sinds jaar en dag de snoepjes van Confiserie Temmerman. Vergeet zeemzoete rozen, muilentrekkers en neuzen zeggen zo veel meer…

Gastro-keuzestress

De Gentenaar is expert in het goede leven. Het basisprincipe? Good food! Leg je zintuigen gastronomisch in de watten met de topkeuken van Publiek, Oak of Souvenir. Overtuigd veggie of flexitariër: geen probleem bij Madonna of één van de vele andere plant-based eetplekjes. Dessert? Eén adres: Aux Merveilleux de Fred. Ook de zythologie wordt hier trouwens serieus genomen. Dok Brewing Company in Hal 16 heeft dertig craft beers op tap. Resto’s RØK en BØEF zorgen er voor een stevige bodem.

BØEF in Gent © Dok Brewing Company

Gent op minimaat

Zijn er kinderen mee? Geweldig! De stad binnenstebuiten keren doe je met de wandelspeurtocht in de Draakje Fosfor-app. Maar je kan ook samen ridderlijk het Gravensteen bezetten, de Leie doorklieven met een bootje of streetart spotten in Het Graffitistraatje. Ook de fantastische Gentse musea nemen je kroost graag creatief mee op sleeptouw.

Meisje%20kijkt%20ge%EFnteresseerd%20naar%20steen%20en%20helm%20in%20het%20Gravensteen%20in%20Gent
Met je kind naar het Gravensteen in Gent © Stad Gent – dienst Toerisme

De kunst van véél

Cultuur gaat in Gent werkelijk alle kanten uit: van middeleeuwse schilderkunst in het MSK tot hedendaagse installaties in het S.M.A.K. Of misschien wandel je liever de streetartroute? Het gebouw van Museum Dr. Guislain - dat zich verdiept in psychiatrie – is op zich al de moeite. Bij Wereld van Kina kan je dan weer samen met je kinderen de wondere natuur dissecteren. En dat zijn nog maar enkele voorbeelden.

Stad op pauze

Wist je dat de Sint-Pietersabdij een- nu niet meer zo - geheime tuin heeft, mét wijngaard en ruïne? Ideaal om even al die nieuwe indrukken te verwerken. Voor de allerkleinsten is het Maaseikplein aan de voet van de Sint-Baafskathedraal megatof: in het parkje kan je picknicken, trampolinespringen of houten lammetjes beklimmen. Aan het Houtdok is Bar Bricolage dé plek om te chillen met een glas

Pre-loved love

Gent staat al lang bekend om de geweldige vintage shops, of je nu op zoek bent naar een designerstuk uit de sixties, een modernistisch meubel of tweedehands rock-T-shirt. De grootste Think Twice secondhandshop van België? In Gent, natuurlijk. Duurzaam shoppen is hier trouwens een echte levensstijl, met heel wat verantwoorde adresjes.

Maak een sleepie

De stad zit niet verlegen om fotogenieke logementen. Speel een beetje vals en ga bijvoorbeeld indoor kamperen bij Treck Hostel, lowkey maar Insta-proof met themacaravans en streetart. Of check een van de andere hippe logies in Gent.

De%20hoektorensuite%20van%201898%20The%20post%20in%20Gent
1898 The Post in Gent © Martin Corlazzoli