Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Header Eeklo

Stijlvol Eeklo

In Eeklo vind je niet alleen stijlvolle rust, je kan er ook heerlijk fietsen en wandelen. Hotel Shamon is een prachtig Art Nouveau gebouw dat gerund wordt door een koppel jonge, gepassioneerde uitbaters. Het hotel is ook een uitstekende uitvalsbasis om het Meetjesland te ontdekken. De Huysmanhoeve is een levend monument en ook het hoofdkwartier van toerisme Meetjesland. Kunst, kitch en heerlijke appelwijn vind je  bij Pomme Charelle en een bezoek aan de Drongengoedhoeve biedt tal van opties voor fietsers en wandelaars.

Ontdek in de buurt

Tips voor trips in de omgeving

  • Provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve is een levende erfgoedsite. Ook de toeristische dienst van het Meetjesland heeft er zijn hoofdkwartier en er valt altijd wel iets te beleven.
     
  • Het ambachtelijk wijnbedrijf Pomme Charelle produceert heerlijke appelwijn. Een rondleiding met degustatie is een feest voor al je zintuigen. 
     
  • Het landschapspark Drongengoed is een kruispunt van cultuur en natuur. Het is het startpunt van heel wat wandelingen en fietstochten. En er valt nog heel wat meer te beleven.

Waar kan je heerlijk overnachten in Eeklo?

Ontdek alle logies in en rond Eeklo