Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
bier
Alle artikels

Ontdek Sint-Niklaas dankzij Plan Bier

Met ‘Plan Bier’ ontwikkelde Toerisme Oost-Vlaanderen twaalf fietsroutes en negen wandelroutes langs brouwerijen en toffe bierkroegen. De kortste wandelroute is meteen ook de enige stadswandelroute, een prachtige kroegentocht in de hoofdstad van het Land van Waas.

De 3 kilometer lange kroegentocht in Sint-Niklaas doet zeven streekbiercafés aan. Je start je wandeling in ’t Stamcaféken, een prachtige bruine kroeg in de Nieuwstraat. De andere kroegen zijn De Casino, Het Elfde Genot, Kasteel Walburg, ’t Hemelrijk, Den Antus en de Graanmaat.

De route doet verschillende bezienswaardigheden in de stad aan, zoals het Romain De Vidtspark en SteM Zwijgershoek waar je aan de hand van materiële objecten een tocht door de tijd maakt. Neem je tijd om te shoppen  en overnacht eens in een van de vele art deco-gebouwen die de stad rijk is.

Beste van het land
Als je even afwijkt van je wandeling kom je net voorbij het station langs het King George Café in de Driekoningenstraat. Het werd onlangs tweede in de prestigieuze wedstrijd ‘mooist ingerichte café ter wereld’. Alles is er bio en duurzaam. Het ‘café’ is enkel open op weekdagen.

Wat verder op de route ligt in de Ankerstraat, een zijstraat van de Houtbriel, Crèmerie François. Je kan gerust stellen dat dit het beste ijssalon van het land is. Hun verse roomijs wordt al sinds 2012 elk jaar bekroond met de ‘horeca award’. Generatie op generatie weet het zijn uitstekende reputatie te behouden.

De bieren van het Waasland
“Tien jaar geleden had je enkel Brouwerij Boelens in Belsele en De Proefbrouwerij in Lochristi in het Waasland. Ondertussen telt de regio al tien actieve brouwerijen die de heerlijkste streekbieren produceren, van ‘De Klaploper’ (6,8%) van De Weerspannige Brouwers tot ‘Schapenkop’ (8%) van Brouwerij ’t Paenhuys. Een aantal brouwers gaven hun bieren ook een link mee met de streek, zoals brouwerij Boelens met de blonde Waaslander en de amberkleurige Waase Wolf of Reinaert van de Proefbrouwerij.

Er zijn verschillende brouwerijen die hun deuren openzetten voor individuele bezoekers: VBDCK Brewery in Tielrode staat bekend om zijn Kerelbier, Brouwerij De Bock in Beveren opende pas dit jaar zijn deuren en weet nu al een schare trouwe fans te verzamelen, Brouwerij Broers uit Wachtebeke is gegroeid van een hobby tot een pure ambacht, Microbrouwerij Stanium weet de lekkerste bieren uit zijn koker te toveren. Binnenkort opent in Sint-Gillis-Waas ook een nieuw bezoekerscentrum van brouwerij The Musketeers. De meeste andere Wase brouwerijen zijn enkel in groep te bezoeken.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in