5 verrassende citytrips in Vlaanderen

De Vlaamse kunststeden zijn prachtige plekken voor een weekendje weg, dat weet iedereen. Maar wist je dat ook in kleinere steden heel wat te beleven valt? Minder gekend is niet meteen minder interessant. Ga op citytrip in een van deze steden, laat je verrassen en geniet weg van de drukte.

Vlaanderen Vakantieland 30 juni 2023

Citytrip in Geel (Antwerpen)

De barmhartige stad is een ideale bestemming voor een weekendje weg. Gebruik Geel als uitvalsbasis om te wandelen in de Koninklijke Kempen, omringende natuurgebieden of natuurreservaat de Zegge. Of verken de stad zelf aan de hand van een leuke fotozoektocht. Fietsers kunnen op thematische routes heerlijk genieten langs historische gebouwen, in de natuur of gewoon richting een gezellig terrasje.

Op zoek naar cultuur? Ga deze zomer langs op Geel Zomert! en doe je tegoed aan een gezellig babbeltje, een lekker pintje en steengoede muziek. Vergeet in de stad ook niet te smullen van Geelse hartjes of je dorst te lessen in een hippe cocktailbar.

Op stap met het gezin? Kinderen kunnen zich uitleven op het speelterrein en kinderboerderij van De Bogaerd of op speelplein de Waaiburg. Tieners kunnen skeeleren in De Bogaerd of afkoelen in het stedelijk zwembad.

Logeren in Geel

Klaar voor een hippe citytrip in Geel? Boek nu bij een van de vele gastvrije logies.

Bekijk het aanbod >

Citytrip in Bree (Limburg)

Ook Bree heeft heel wat meer te bieden dan je misschien zou denken. Kom heerlijk tot rust tijdens een wandeling in stiltegebied Kempen-Broek of haal je route af bij Toerisme Bree en leer meer over de stad tijdens een gezellige stadswandeling. Liever wat meer snelheid? In en rond Bree vind je heel wat prachtige fietsroutes.

Neem zeker een kijkje in het rijtuigmuseum, waar je alles ontdekt over de paardenkoetsen van weleer en ga nadien een ijsje eten bij ‘t Rorenijsje. Voor ambachtelijke koffie, bier en chocolade kan je terecht bij respectievelijk de Gulden Tas, Brouwerij Cornelissen en Chocolatier Vanwetswinkel.

Kinderen kunnen op avontuur langs het Multimovepad (buggy- en roelstoelvriendelijk), in speeltuin Itterdal of in sport- en speelpark Boneput. Wat oudere kinderen kunnen in Boneput ook BMX’en.

Logeren in Bree

Zin in een deugddoend weekendje te Bree? Boek nu bij een van de vele gastvrije logies.

Bekijk het aanbod >

Sport- en speelpark Boneput

Sport- en speelpark Boneput - © Visit Limburg

Citytrip in Halle (Vlaams-Brabant)

Halle staat misschien in de schaduw van Brussel, maar hoeft er absoluut niet in te leven. Je kan prachtig wandelen in en rond de stad. Van het Hallerbos tot de Lambiekstoemperwandeling tot meerdaagse tochten in de streek GR-Groene Gordel, de natuur is adembenemend.

En ook fietsers kunnen er een zalig weekendje weg. Gebruik Halle als tussenstop op verschillende icoonfietsroutes of huur een fiets en ontdek de streek.

Vergeet in Halle geen bezoekje te brengen aan het prachtige stadhuis, de Sint-Martinusbasiliek of museum Den Ast. Proef van de befaamde Halse krotten, ontdek geuze en lambiek bij brouwerij Boon. In het voorjaar kan je er ook stevig uit de bol gaan tijdens het carnavalweekend.

Kinderen kunnen ravotten in een van de vele speeltuinen, afkoelen in de waterspeeltuin of even ontspannen tijdens een koetsritje. Tieners kunnen zich dan weer uitleven op het beachvolleybalterrein of het skatepark.

Logeren in Halle

Zin in een heerlijke weekendje weg in Halle? Boek nu bij een van de vele gastvrije logies.

Bekijk het aanbod >

Fietsen in en rond Halle

Fietsen in en rond Halle - © Toerisme Vlaams-Brabant

Citytrip in Deinze (Oost-Vlaanderen)

Niet heel ver van Gent vind je in Oost-Vlaanderen een andere parel. Deinze is omringd door prachtige natuur, kent mooie wandel- en fietsroutes (huur gerust een fiets) en verveelt geen seconde.

Ontdek de geschiedenis van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, verbaas je aan de ambachten in het Kuipersmuseum of leer meer over de streek in Mudel. Geniet achteraf van een lokaal biertje bij brouwerij Sint Canarus of proef van de bekende jenever van Filliers.

Kinderen kunnen zich helemaal laten gaan in het dierenpark en de speeltuin van de Brielmeersen en bij slecht weer hun energie kwijt in een van de binnenspeeltuinen. Oudere kinderen en avontuurlijke volwassenen kunnen genieten van een potje minigolf, een kajak- of SUPtocht op de Leie, een duik in Vosselare Put of een trucje met de step in skatepark Briel.

Logeren in Deinze

Zin in een unieke citytrip in Deinze? Boek nu bij een van de vele gastvrije logies.

Bekijk het aanbod >

Deinze verlichte kerk

Onze-Lieve-Vrouwekerk in Deinze - © Langs de Lei

Citytrip in Veurne (West-Vlaanderen)

In de Westhoek kan je op citytrip in het charmante Veurne. Je kan er prachtig wandelen, aangenaam fietsen en heel wat beleven. Ontdek jouw zoete zondes in het Bakkerijmuseum, beklim de Sint-Niklaastoren en geniet van het uitzicht of breng een bezoekje aan het Stad- en Landhuis. Ga smakelijk picknicken in het Stadspark en geniet achteraf van een lokale kletskop.

Neem je gezin mee op spannende vikingtocht of voor speels avontuur in het Vaubanpark, waar je ook kan zwemmen, SUP’en of kajakken. Ook in Veurne is een skatepark te vinden.

Logeren in Veurne

Zin in een leuke citytrip in Veurne? Boek nu bij een van de vele gastvrije logies.

Bekijk het aanbod >

Sint-Niklaastoren in Veurne

Sint-Niklaastoren in Veurne - © Stad Veurne

Nog meer citytrips

Vlaanderen zit boordevol unieke, kleinere steden die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Zoek alvast naar geschikte logies via onze zoekbox. Wil je graag last-minute op vakantie in eigen streek? Check onze handige tips voor een zorgeloze trip!