Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Picknicken in de Kempen

Verrukkelijk picknicken in de Kempen

Spreid je dekentje en vlei je neer in het zachte landschap van de Kempen. Een picknick maakt je fietstocht of wandeling helemaal af. Je hoeft zelfs je picknickmand niet te vullen, dat doen ze in de Kempen graag voor jou. Vol lekkere streekproducten.

Picknicken op de Kalmthoutse Heide

Volg de bewegwijzerde Heideroute door de Kalmhoutse Heide, een zalige fietslus doos bossen en weiden. Een picknick sjouwen hoeft niet, daar zorgt de Piknikfabrik voor. Op een afgesproken plek staat er een goedgevulde picknickkoffer voor je klaar, vol hartige en zoete lekkernijen, lokale specialiteiten en hapjes.

Beginnen met smullen kan je wel pas nadat je de geheime code gekraakt hebt om de picknick te openen!

Piknikfabrik in Kalmthout pakt vanaf december uit met winterpicknicks met stoofpotjes, soepen en nog wat lekkers!

Met de picknickrugzak door het Turnhouts Vennengebied

Vertrek aan het bezoekerscentrum Klein Engelandhoeve voor een tocht door het Turnhouts Vennengebied, maar niet voor je je picknickrugzak hebt laten vullen. Even reserveren en je pakket met lekkers uit de streek staat voor je klaar.

Met Lierse lekkernijen

Een stadswandeling door Lier? Of met de fiets ‘Pallieteren’ langs de Nete? Bestel dan eerst je picknickpakket bij Visit Lier. Daar steekt natuurlijk ook een Liers Vlaaike in, een superlekker, kruidig streekgebakje.

Grote honger op het Pagadderpad

Je krijgt honger van al dat ravotten op het Pagadderpad in Dessel. Gelukkig verwennen de Desselse handelaars je met een compleet picknickpakket.

Op deze website van De Kempen vind je binnenkort een overzicht van de tofste picknicktochten en -formules.

Combineer picknicken in de Kempen met een nachtje uitrusten ter plaatse!

Logies in de Kempen