Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Africa Museum

Met de familie naar de expo

De buitenlucht is gezond, maar lekker binnen blijven kan ook gezellig zijn. Zeker tijdens de frisse wintermaanden! Gelukkig heb je in Vlaanderen inspiratie genoeg voor een culturele gezinsuitstap. Raak je niet wegwijs uit de overvloed aan musea en exposities? Hieronder een selectie van de leukste culturele indoor activiteiten van deze winter.

Stonehenge komt naar Tongeren

Het mysterie van Stonehenge, het blijft een fascinerend stukje geschiedenis voor jong en oud. Net daarom is het Gallo-Romeins museum in Tongeren de ideale familie uitstap! Nieuwe inzichten en verrassende feiten uit archeologisch onderzoek werden in kinderformaat gegoten. Jane, studente archeologie, vertelt enthousiast via de audioguide over haar ontdekkingen. Spelenderwijs leer je bij over Stonehenge met animatiefilms, een workshop steencirkel maken en toffe opdrachten.

Ieper, van middeleeuwen tot Wereldoorlog I

De Westhoek staat bekend voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, maar wist je dat Ieper ook een middeleeuwse grootstad was? Elf eeuwen geschiedenis vallen er te ontdekken in het Yper museum. Het museum is ondergebracht in de Lakenhallen waar ook het In Flanders Fields Museum zich bevindt. Zeeën aan leerrijke entertainment onder één dak!

Lang leve de muziek in Gent

Muziekfanaten, rep je naar de Sint-Pietersabdij in Gent! De expo ‘Lang Leve de Muziek’ is een serenade aan de Nederlandse en Belgische muziek. Van schlagers tot hiphop, alle genres worden vereerd. De tentoonstelling bestaat uit iconische televisiefragmenten, leuke verhalen, prachtige decors en interactieve delen. Van deze tentoonstelling keer je ongetwijfeld al zingend terug.

Afrika museum in een nieuw jasje

Het impressionante AfricaMuseum in Tervuren opende in december opnieuw zijn deuren! Niet alleen het gebouw werd gerenoveerd, maar ook de permanente collectie van het museum kreeg een opfrissing. Bij de nieuwe invulling kijkt men terug op het koloniale verleden met een kritische blik. Prachtige foto’s, unieke kunstwerken, bijzondere voorwerpen en opgezette dieren zijn slechts een fractie van de indrukwekkende collectie.

Familiepret in Mechelen

Museum Hof van Busleyden creëerde een interactief gouden familieparcours waar de allerkleinsten gek op zijn. Het routeplannetje gidst de jongsten door alle kamers van het museum op zoek naar mysterieuze gouden kubussen. Elke kubus bevat een nieuwe opdracht. Het kroonjuweel van de tour is de laatste kamer: de fantasierijke knutselzolder. De perfecte uitstap met kinderen!

Verander je uitstap in een topvakantie.

Hier vind je de leukste gezinsvakanties