Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Alle artikels

Vijf ravotbossen in Vlaams-Brabant

Netjes op de paden blijven? No way! In deze vijf speelbossen in Vlaams-Brabant mag je volop ravotten tussen de bomen en het groen. Zalige stoeibossen met een garantie voor vuile kleren en geschaafde knieën.

1. Opgepast voor de slang van het Meerdaalwoud

Want die slang is wel 30 meter lang. Maar gevaarlijk? Nee, dat niet. Je kan er wel volop op klimmen en klauteren. Net zoals op alle andere boomstambeesten en klimpalen in de speelzone van het grootste gemengde loofbos van Vlaanderen (2050 ha!), vlakbij Leuven. De bizarre bosfiguren van houtkunstenaar Ad Wouters vormen het sprookjesachtige Pad van Ad.

2. Diep in 't Vossenhol van Bertembos

Een zwierig pad brengt je van het ene speelkamp naar het andere klautertuig, tot aan de speelweide aan de rand van het Bertembos. Hier ben je wel even zoet met de toffe doorloopkokers, de wilgenhut, het meterslang vossenhol en zelfs een klein amfitheater.

3. Kampen bouwen in het Zoniënwoud

Voor één keer moet je niet op het pad blijven, want in de tien speelzones van het Zoniënwoud mag je volop kampen bouwen, verstoppertje spelen of een takkengevecht houden. Niet verloren lopen, want dit is met z'n 4.500 ha het grootste beukenbos van het land. En dat op amper 10 km van Brussel.

4. Een stevig bosspel in het Troostembergbos

Een brok natuur in de plooien van het Hageland, met vier supergrote zomerspeelzones. Eentje is liefst 50 ha groot. Perfect voor een stevig bosspel, toch? Samen met het Walenbos vormt het Troostembergbos 500 ha ongerept groen.

5. Feesten in het Hallerbos

Gekend van het prachtige, blauwe tapijt van wilde hyacinten, maar het Hallerbos is ook een heerlijk speelbos. Met toffe feesten voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Trek het bos in met Tjuk de eekhoorn, ga op zoek naar de schat of ontrafel het geheim van de uil.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in