Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Meerdaalwoud of Paaseiland?
Alle artikels

Exotische beelden in het Meerdaalwoud

Altijd al prachtige sculpturen willen bewonderen midden in de tropische natuur? In het Heverleebos en Meerdaalwoud waan je je op de Polynesische Paaseilanden. Langs Het Pad van Ad vind je sprookjesachtige en mysterieuze houten beeldhouwwerken. Lokale kunstenaar Ad Wouters maakt ze van de stammen van afgestorven eiken.

Wandelen door een sprookje

In het Meerdaalwoud en Heverleebos in Vlaams-Brabant gidst het wandelnetwerk Zuid-Dijleland je door een sprookjeswereld. Je vertrekt aan het Arboretum in Heverlee en wandelt langs lieflijke beren, fascinerende neanderthalers, gigantische paddenstoelen en andere speelse figuren. Naast adembenemende kunst bestaat de kans dat je een elegante ree spot. Net of je een andere wereld binnenstapt.           

Duizendsterren overnachting

Kan je niet genoeg krijgen van dit sprookjesbos? Kies dan voor een duizendsterren overnachting in één van de twee bivakzones. In het Meerdaalwoud kampeer je aan ‘De Steenberg’ midden in het bos of aan ‘Het Spoor’ vlak bij een oude boswachterswoning. Toch niet zo’n kampeerkoning(in)? In en rond Oud-Heverlee heb je een ruime keuze aan sympathieke logies.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in