Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Meerdaalwoud of Paaseiland?

Exotische beelden in het Meerdaalwoud

Altijd al prachtige sculpturen willen bewonderen midden in de tropische natuur? In het Heverleebos en Meerdaalwoud waan je je op de Polynesische Paaseilanden. Langs Het Pad van Ad vind je sprookjesachtige en mysterieuze houten beeldhouwwerken. Lokale kunstenaar Ad Wouters maakt ze van de stammen van afgestorven eiken.

Wandelen door een sprookje

In het Meerdaalwoud en Heverleebos in Vlaams-Brabant gidst het wandelnetwerk Zuid-Dijleland je door een sprookjeswereld. Je vertrekt aan het Arboretum in Heverlee en wandelt langs lieflijke beren, fascinerende neanderthalers, gigantische paddenstoelen en andere speelse figuren. Naast adembenemende kunst bestaat de kans dat je een elegante ree spot. Net of je een andere wereld binnenstapt.           

Duizendsterren overnachting

Kan je niet genoeg krijgen van dit sprookjesbos? Kies dan voor een duizendsterren overnachting in één van de twee bivakzones. In het Meerdaalwoud kampeer je aan ‘De Steenberg’ midden in het bos of aan ‘Het Spoor’ vlak bij een oude boswachterswoning. Toch niet zo’n kampeerkoning(in)? In en rond Oud-Heverlee heb je een ruime keuze aan sympathieke logies.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Ontdek hier tal van logeeradresjes

Logies in en rond Oud-Heverlee