Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Boomtent, tiny houses of op het water: origineel kamperen voor jong en ouder
Alle artikels

Boomtent, tiny houses of op het water: origineel kamperen voor jong en ouder

Een romantisch tripje met twee, een avontuur voor jou en je (klein)kinderen of die langverwachte familiereünie in openlucht: met deze originele kampeerplekken wordt je logeerpartij al fresco de coolste vakantie die je je kan herinneren.

Antwerpen heeft uiteraard een hoop mooie hotels en zelfs een stadscamping. Deze stulpjes into the wild maken je trip echter onvergetelijk. Geen nood voor wie liever richting Limburg trekt, je vindt daar zeker een waardig equivalent.

In een slaapdruppel

Is het een dauwdruppel, is het een vijg? Slapen in een druppelvormige boomtent op zo’n drie meter boven de grond, oftewel pitkamperen, is fijn voor zowel mini-avonturiers, stiltezoekers als verliefde koppeltjes. De vier slaapdruppels hangen aan het heerlijke paviljoen De Notelaer aan de Schelde in Bornem. Ook in Borgloon bengelen er vier van deze tenten. Tip: de tranen in de – jawel – Tranendreef maken deel uit van het PIT-parcours in Borgloon, een (fiets)route langs kunstwerken in openlucht, zoals het bekende doorkijkkerkje.

In een tiny house

Kamperen op de Hoge Rielen in Kasterlee is dan weer een klassieker, maar voor families zijn er vier kampeerplatformen met verschillende uitzichten die als boomhutten in de lucht gehouden worden. Extraatje: de zwemvijver op het domein en het vooruitzicht op een kampvuur. Back to nature in Limburg? In het Forest Camp van Warredal in Maaseik staan 29 Cosy Cabins verstopt, ideaal om te onthaasten bij een digital detox. De hippe tiny houses hebben alle comfort (nee, geen wifi!), de meeste zelfs een hot tub. Liever iets luxueuzer? Er zijn ook 2 appartementen en 8 studio’s. Extraatje: de 200 meter lange zip line over het domein.

Dobberend op een vlot

Een strandvakantie in de provincie Antwerpen: het kan aan het Zilvermeer in Mol, inclusief aparte overnachting. Dobber, slaap en eet op een vlot in het midden van het meer of ‘Oevernacht’ in een hut aan de oever van de grote watersportvijver. Je kan ook opteren voor een iets minder spectaculaire blok- of kampeerhut. In Dilsen Stokkem kies je zelf je slaapplaats op het water terwijl je met een kampeervlot over de Maasplassen vaart.

Luchtbel of ecoglamping onder de sterren

Glampeerders vinden zeker hun gading op de viersterrencamping van de Lilse Bergen. Leuker dan gewoon een perceeltje huren is een vakantie in de safari- of watertent, een kermiswagen of boomhut, ook handig voor wie zonder eigen tent op doortocht is. Extra punten voor: de zwemvijver en giga speeltuin.

Echte camping-diva’s trekken naar de Kempense tuin van luxueuze wellness-B&B De Witte Merel in Paal. Neem er je intrek in een van de glamping-tipi’s met de luxe van een hotelkamer, lees: bemeubeld en met een ergonomisch bed, gedekt met zacht linnen. Sterrenwatchers opteren dan weer voor de ‘Sphair’, een luchtbel met weids hemelzicht.

Groene kampeerders minimaliseren hun ecologische voetafdruk met ecoglamping op De Krekelwei in Bilzen. Je kan er misschien een ree spotten en valt geheid in slaap bij het tjirpen van de krekels rond je tent met alle thuiscomfort. Pluspuntje: het fietsroutenetwerk aan de rand van de bossen van Schoonbeek nabij het domein.

Beeld: © Peter Baas


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in