In de stemming voor hippe vakantieplekken?

Vlaanderen Vakantieland 28 februari 2023

Staat vakantie voor jou gelijk aan het ontdekken van nieuwe inspirerende plekken? Rondhangen in gezellige zomerbars, een alternatief festival meepikken en meedrijven op lokale culturele en sociale initiatieven? Of misschien zoek je een hip logies met een speciale ervaring? Lees dan vooral verder! Met deze vakantietips voel jij je een hippe vogel in een oogwenk.

Lekker lokaal

Met een voorliefde voor duurzaamheid, zero waste en lokale producten zetten Nils Proost en Annelies Tersago 100% in op het verwezenlijken van hun culinaire dromen. Met restaurant Neon vestigden ze zich in de binnenstad van Lier, in de oude refter van de vernieuwde Normaalschool. Een plek met geschiedenis dus. Hun leidraad in de keuken? De natuur in al zijn seizoenen, vormen en smaken. Met seizoensgebonden, verse, lokale ingrediënten eerlijke en pure gerechten op tafel toveren? Dat kunnen ze als de beste!

Na een dag vol plezier in Lier is het tijd om de dag af te sluiten op één van de hippe verblijfplaatsen in de stad. Ontdek het aanbod hier zodat jij meerdere dagen kan genieten van deze stad.

Cultuur en natuur in een bijzonder universum

Het Genkse Labiomista, da’s de toegangspoort tot de wondere wereld van kunstenaar Koen Vanmechelen. In een 24 hectare groot groen gebied maak je kennis met tal van levende kunstwerken en installaties. Het park heeft drie vijvers en een wandelpad van meer dan een kilometer lang. Onderweg kom je dieren tegen die een belangrijke rol spelen in het werk van Van­mechelen. Naast zijn welgekende kippensoorten, zie je er ook lama’s, emoes, dromedarissen, struisvogels, alpaca’s en nandoes. Een plek voor hippe vogels dus!

Labiomista en de kunstwerken van Koen Vanmechelen © Visit Limburg

Even uitblazen? Het sfeervolle decor van Nomadland verbindt de bestaande Genkse volkstuintjes met Labiomista. Je vindt er picknickplekken, een evenementenweide en drie kleurrijke pipowagens die lokale food en drinks aanbieden. Overnachten kan in de ontspannende omgeving van B&B Lavendine Pure. Niks beters dan een verkwikkende plons in een ecologische zwemvijver toch?

Vilvoorde vol vibes

Vilvoorde, de ruwe parel met haar industriële verleden is vandaag een levendige, multiculturele stad. In De Kruitfabriek valt altijd wel iéts te beleven. Jonge ondernemers kiezen deze socioculturele trekpleister niet voor niets als uitvalsbasis. Je kan er elke eerste zondag van de maand leuke marktjes meepikken en genieten van een heerlijke brunch.

Een%20boot%20ligt%20aan%20de%20kade%20op%20het%20kanaal%20van%20Brussel-Schelde%20aan%20de%20brug%20in%20Vilvoorde%20bij%20ondergaande%20zon
Kanaal van Brussel-Schelde bij een ondergaande zon - © Toerisme Vlaams-Brabant

Ook het voormalig militair domein op de Asiat site werd ingericht als een warme ontmoetingsplaats. Creatieve ondernemers en organisaties ontwikkelen er een waaier aan activiteiten. Zo vormt de site de thuisbasis van het Horst Festival en de Horst Exhibition. Liever wat kalmer aan? Installeer je op het zonneterras, onder het koele afdak of in de gezapige tuin en geniet van een verkwikkend drankje of een heerlijke burger.

Nog even blijven hangen in Vilvoorde? Boek dan een overnachting bij Hotel The Lodge, op de prachtige site van het voormalige tuchthuis van de stad.

Inspirerende dwarsliggers

Zonder dwarsliggers kunnen treinen niet rijden, zo luidt de boutade. En daar weten ze bij Verbeke Foundation alles van. De kunstwerken die – soms wereldbefaamde – creatieve dwarsliggers hiér hebben neergepoot, geven je een heel nieuw perspectief op de werkelijkheid. Een kunstzinnige ode aan zotheid, creativiteit en surrealisme.

Verbeke Foundation © tov

Moet je van al die dwarsliggers, ook even gaan liggen? Neem de trein naar dromenland na deze inspirerende dag. Bekijk hier het brede aanbod van verblijfplaatsen in de buurt.

Trendy tooghangen

Smullen van Vlaamse klassiekers met een twist en lekkere lunches met seizoensgebonden groenten. Rondhangen in trendy cultuuroases en zonovergoten zomerbars. In de Leiestreek weten ze waar het heerlijk vertoeven is.

Wat wij wel al Café Bolwerk in Kortrijk

Buikje rond gegeten of toch nog wat plaats vrij? Bekijk de heerlijke logies in de buurt die een plaatsje voor jou vrij hebben. Ontdek het appetijtelijke aanbod hier.

 

algemeen-2-bijzonder-310x360_fb6d8365d913c1c609fe1db5c8e89012.jpg

Voor elke stemming een bestemming!

Er staat een heel aanbod hotels, B&B’s, vakantiewoningen en campings in Vlaanderen voor je klaar.